Skoleseilaser gjenoppstår

Norges Seilforbund har besluttet å gjenoppta skoleseilaser for Ungdomsskolene. Etter uttak på kretsnivå arrangeres finalene i RS Feva i Bjørvika i Oslo.

Publisert

Det er styremedlem Astri Holden og Per Chr. Bordahl som står for dette prosjektet i NSF som må sees som et ledd i forbundets ønske om å etablere et godt distriktsprosjekt. Skoleseilasene som har en rik tradisjon i norsk seilsport har alle muligheter for å stimulere seiling for ungdom i alle forbundets 14 seilkretser som hver får sende to lag til finalen som skal gå 18. og 19. juni i Oslo som en del av de planlagte Oslo Water Games. Oslo Seilforening får hovedansvaret for å avvikle seilasene som kan få opptil 28 deltakere. Finaleseilasene skal derfor avvikles i puljer med en endelig finale der vinneren blir det laget som vinner den siste seilasen.

Bassenget foran Operaen i Bjørvika kan bli en flott publikumsarena for seiling

Oslo Water Games seilansvarlige, Haakon Horn er svært entusiastisk over å skulle få skoleseilaser tilbake på terminlisten for seilere. Han har selv vært med på skoleseilaser i sin ungdom og sier at regattaen kanskje har sin sterkeste misjon som miljøskaper