Sølvet ble til fjerdeplass

Det så lenge lyst ut for Thomas Føyen og laget hans da VM for X-41 ble avsluttet i Arendal idag. Men det var før gårsdagen protest mot arrangøren ble gjenåpnet.

Publisert

Føyens «Lexington» ble først disket OCS etter førsteplass i mål i gårsdagens siste seilas. Han protesterte på regattakomiteen fordi han mente at starterne ikke hadde hatt flagget som markerte tjuvstart oppe i de reglementerte fire minutter. I første instans fikk han medhold og førsteplassen ble tatt inn i resultatlistene. Senere ble det presentert data fra en telefonsamtale som  ble foretatt under starten. Tidspunktet for denne samtalen ble tatt som bevis og viste at starteren hadde sitt på det tørre; flagget hadde hengt reglementert og dermed ble Føyen & Co likevel disket i seilasen og sølvmedaljene røyk for laget som var ute etter å forbedre resultatet fra fjorårets EM.

Også Dag Usterud som lå an til sølv før dagens seilas, var skuffet etter målgang.  – Vi satset offensivt sa han til Seilas, - og vi ledet opp mot første runding, men gikk på merket i motstørmmen. Det ble det bråstopp i et vindhull og konkurrentene seilte forbi på alle kanter. Senere seilte laget seg opp og endte som nummer syv til slutt, den nest dårligste i regattaen.

Nå ble det finsk seier i den siste seilasen. Det holdt til sølv etter estlenderen Mati Säpp som ikke trengte å seile i dagens ene seilas. Bronsen gikk til det andre estiske laget, føran et kobbel norske båter.

1. TECHNONICOL, Mati Säpp, EST - 19 p

2. NICOLE 4, Riku Nissilä, FIN - 30 p

3. FORTE, Jaak Jögi, EST - 30 p

4. LEXINGTON, Thomas Føyen, NOR - 31 p

5. TARPON, Dag Usterud, NOR - 33 p

6. X-EFFECT, Thomas Oksmo, NOR - 47 p

 

Powered by Labrador CMS