Sølvlag går for VM gull

Espen Clason og Thomas Føyen med båten Lexington fra KNS har fått med seg hele sølvlaget fra fjorårets EM i X41 OD i Kiel.  Nå er målet å stå øverst på pallen i VM i Arendal senere i august. 

Publisert

Laget består av Christopher Spone (taktikker), Thomas Nilsson (cockpit) , Bjørn Mørland Pedersen (storseil), Nils Nordenstrøm (luke) , Ivar Monefeldt (spinnaker) , Jesper Gundersen (fordekk) , Pål Tønnesson (cockpit), Fredrik Prydz (mast), Espen Clason (floater) og Thomas Føyen (ror).

– Vi viste i fjorårets EM at vi er kapable til å vinne og hadde mulighetene til å ta seieren sammenlagt helt frem til nest siste seilas’ utaler Thomas Føyen. –One Design betyr at det er tett og med mange gode lag kommer til å stille så noen spasertur blir det uansett ikke i følge Føyen.

Den viktigste gjennomkjøringen for laget blir helgens Hankø Race Week. Her kommer det nå mange X41 båter for nettopp å få gjennomkjøring for litt status på om man nærmer seg VM formen. ’Vi har kjørt litt ekstra fokus på forberedelsene for Hankø for å få mest mulig ut av dette som del av VM forberedelsene. Blant annet er det jobbet mye med en ny seilgarderobe fra North Sails. Nå ser vi frem til noen skikkelige fine seildager på Hankø og det er meget bra at storbåtene også har fått sin Hankø Race Week avslutter Føyen.

Powered by Labrador CMS