BESØK: X5.6 «10» var en snartur i Norge før den satte kursen mot Middelhavet. Vi seilte båten ut fra Son.
BESØK: X5.6 «10» var en snartur i Norge før den satte kursen mot Middelhavet. Vi seilte båten ut fra Son.

Den ultimate milslukeren

X-Yachts har skapt en attraktiv 56-foter, en båt som er perfekt for et par som vil seile langt og har penger. Båten er et showrom for moderne løsninger.

Publisert Sist oppdatert

«10» er X-Yachts første X5.6. Båten var en kort tur innom Norge i mai, før turen gikk tilbake til verftet, og senere til Cannes i Middelhavet hvor den blir vist frem for publikum for første gang. Kunden har spekket båten for langturseiling, og båten har ekstrautstyr for fire millioner kroner. X-Yachts nye 56-foter starter på 13 millioner, mens båten vi testet har en prislapp på 17 millioner kroner. Navnet «10», er romertall X.

X-Yachts er blitt et verft for de rike, og gjør suksess med det. I mai hadde verftet solgt syv av denne modellen, verftets nest største, hvor en er kjøpt av en nordmann og hele tre er kjøpt av dansker.

Verftet har kuttet ut sine mindre modeller, og X4.0 til fire millioner kroner er X-Yachts innstegsmodell. De har også kuttet ut X6.5, så X5.6 er verftets største modell, og sjette båt i PureX-serien. Denne serien har utviklet seg en god del siden X6.5 og X4.3 ble lansert i 2016 at også X4.3 blir byttet ut i 2022.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS