Snipe-seier til Book Bratbak og Wang

Pauline Book Bratbak og Alexandra Wang vant helgens Dame-NM for Sniper, som ble arrangert under røffe forhold.

Publisert

DAME-NM: Årets norgensmesterskap ble holdt utenfor Snarøya under friske forhold. Foto:Stein Jakobsen.

Pauline Book Bratbak og makker Alexandra Wang fra Åsgårdstrand vant helgens Dame-NM  for Sniper, som ble avviklet utenfor Snarøya i regi av Bærum seilforening. Det ble seilt åtte seilaser, hvorav syv var tellende.

Vinnerne hadde god margin bakover til Lise Gherken/Tina Kopseng på andre plass med 23 poeng og Siri Kamford /Anna Gregerson på tredje plass med 25 tellende poeng.

Samler jentene

– Dame-NM  er norgesmesterskapet for damer og jenter på tvers av klassene, og målet er å få med flest mulig jenter fra forskjellige båtklasser.  Helgens NM var veldig bra, med passe lengde på banen. Dette  gjorde at feltet var ganske så tett og derfor krevde fullt fokus heleve veien, sier Pauline.

Firebarnsmor Pauline Book Bratbak fra er tidligere dobbelt verdensmester i snipeklassen, og har også vært med og vunnet ARC-seilasen med familiens tidligere First 31,7. I helgens NM endte Book Bratbak og Alexandra Wang med 11 tellende poeng etter at den dårligste plasseringen, en tredjeplass, var strøket.

Røff søndag

Seilasene ble avviklet under varierte forhold, med forholdsvis rolige forhold i begynnelsen av mesterskapet. Men spesielt ble søndages forhold, med inntil ti sekundmeter i kastene i tøffeste laget for en del av de yngre jentene. Kun halvparten av den totale deltakerflåten på 14 båter fullførte siste seilas søndag.

Link til arrangementet finner du her:

Powered by Labrador CMS