Dame-VM i Snipe

SØLV: Da de etter hvert fikk fart på kryssen, seilte Anette Melsom Myhre og Janett Krefting glimfrende og inn til VM-sølv.

Sterk avslutning ga VM-sølv

Seier i siste VM-seilas ga VM-sølv til Anette Melsom Myhre og Janett Krefting.

Publisert Sist oppdatert

Litt endret trim, god seiling og kalde hoder – det resulterte til slutt med sølv for Anette Melsom Myhre fra Asker og Janett Krefting fra Bærum i dame-VM i Snipe La Di Bracciano i Italia. Før siste seilas lå de på fjerdeplass med et portugisisk og italiensk lag henholdsvis to og ett poeng foran seg i sammendraget.

Spennende finaleseilas

– I siste race valgte portugiserne å seile sitt eget race, mens de norske jentene startet i le for italienerne med mål om å slå dem og få en båt imellom dem og seg. Italienerne seilte imidlertidig svært godt på 1. kryss og rundt som nummer en med Anette og Janett like bak. Portugiserne, som hadde gått motsatt vei, rundet som nr. 8, forteller Magnus Hedemark, som fulgte den spennende finaleseilasen.

– En strålende lens sørget for at Anette og Janett rundet først, mens italienerne var falt ned til tredje. Et finsk lag hadde sneket seg imellom dem. Portugiserne lå fremdeles på 8. plass. På siste runde var dermed oppgaven å komme først i mål og krysse fingrene for at Finland ble nr 2. Det klarte de, i tillegg til at italienerne ble tatt igjen av enda en båt på siste kryss og ble nummer fire.

Portugiserne kom i mål på 6. plass, og dermed hadde Anette Melsom Myhre og Janett Krefting sikret seg VM-sølvet.

– Det var utrolig spennende å følge jentene siste dag. De seilte strålende da det gjaldt som mest, sier Hedemark.

Strevde litt med farten

19 lag stilte til start, og i tillegg til mange europeiske, var det også lag fra Brasil og USA som deltok, og det ble nettopp et brasiliansk lag, som i nokså suveren stil, sikret gullet.

Allerede fra begynnelsen av lå de norske jentene og kjempet blant de beste i sin innleide båt, som de ikke fikk helt til på kryss til å begynne med. De innledet mesterskapet med en 3. plass etter at de hadde seilt seg opp på lensen fra 8. plass på første kryss i 4 m/sek vind.

Dagen etter var det mer vind og store vindskift. Da var Anette og Janett i letteste laget og fikk notert en 4. og 7. plass. Det holdt fortsatt til 3. plass sammenlagt.

Dagen etter hadde de justert litt på trimmen, men det manglet fortsatt litt på farten til de beste på kryss, mens de derimot seilte fort på lens. Denne dagen seilte italienerne godt, og sendte de norske jentene en plass ned på listen; til 4. plass.

Rigg-trimmen ble justert ytterligere før siste dags seilaser, og det ga uttelling. Farten ble bedre på bidevind og de fikk en 2. plass i første seilas, mens det portugisiske og italienske laget seilte på hverandre og endte på 11. og 13. plass.

Dermed var Anette og Janett for alvor med i medaljekampen, som altså endte med valøren sølv etter at de vant den siste seilasen.

FORNØYDE: Gullet hadde de ikke mulighet til å vinnet, men Anette Melsom Myhre og Janett Krefting virkelig vant sølvmedaljene i Snipe-VM for damer.