Sol og bris i Fredrikstad

Union Race Bedriftsseilasen 2009 fortsatte i nesten like bra vær som Kostervalsen. Six Pack vant Union Race andre regatta.

Publisert

Kun en uke etter Kostervalsen var det tid for revansjeoppgjør i Union Race. Arrangøren, Fredrikstad Seilforening, hadde som vanlig lagt til rette for en topp sportslig og sosial opplevelse og ordnet tradisjonelt Bedriftsseilas vær - sol og bris. 31 båter stilte til start. 11 i Union Race og 21 i Bedriftseilasen

I etterkant av Kostervalsen var det mange som hadde planlagt revansje oppgjør og Bedriftsseilasen ble en bra arena for dette. Six Pack og Loose Fit hadde et oppgjør som gikk fra start til mål men seieren gikk til Six Pack med Martin Kamperhaug som skipper. Det er ikke gøy å ligge på platt lens med spinnaker når Melges'en halser innpå med rå skjæring på gennaker! Risk og New Excuse jobbet begge med fullt trykk fra start og byttet ledelsen seg imellom gjennom hele banen. Risk trakk til slutt det lengste strået og det planlegges revansje oppgjør under Union Race Homlungen.

I den største klassen for dem som kun seilte Bedriftseilasen var det ingen som kunne gjøre noe med «Seawolf», Farr 395.

– Det var flott føre for Twostar 36  i helgen, med 2-4 m/s fra sydvest. Vi hadde en deilig fight med Dag Lillestrand i en Elan 37 og Gunnar Tørnqvist i en CB 365 med spinnaker inn Hankøsundet mot mål, og vi trakk det lengste strået og sikret 2. Plassen, forteller Tormod Lie i «Twosome» som seilte for Fagerberg Norge AS.

Du finner resultatene her.

Humlungen neste på Union Race

Homlungen-seilasen ble arrangert for første gang i 1866, som Østfolds første regatta. Seilasen er åpen for alle dekkede kjølbåter med faste køyer og for skøyter. Distansen som seiles er 16 nautiske mil for kjølbåtklassene og 11 for skøyteklassen. Arrangementet finner sted på Skjærhalden, på Hvaler, og er et samarbeid mellom Hvaler Seilforening og Fredrikstad Seilforening.

Homlungen-seilasen vil gå av stabelen 8 august 2009. Det vil som i fjor være lagt opp til følgende klasser: Racing, Tur, Kutter, Flerskrog og klassiske trebåter.

Powered by Labrador CMS