«Solo» mot 19 andre Class40 i Fastnet

- Ett døgn igjen til start, og vi er klare, sier Rune Aasberg.

Publisert

Fastnet Race er en av havseilernes klassikere. Regattaen som er ca 600 nm lang starter fra Cowes og de vel 300 deltakende båtene seiler derfra gjennom kanalen til Lands End og videre inn i Irskesjøen. Her rundes den beryktede Fastnet Rock før båtene returnerer til Plymouth. Rekorden er på 1 døgn 20 timer 18 minutter og holdes av «ICap Leopard». Det tilsvarer er snitthastighet på 13.52 knop.

I 1979 ble deltakerne overrasket av storm i Irskesjøen. Mange av båtene ble forlatt og 15 personer omkom. Sikkerhetsreglene er siden skjerpet vesentlig. Blant annet skal alle deltakerne gjennom en kvalifiseringsseilas før start.

Foruten den store Class40 med norsk deltakelse, seiler også Aksel Magdahl på «Team Sanya», en av de tre VO70 i regattaen. De to andre er «Abu Dhabi Ocean Racing» og «Groupama Sailing Team», de to sistnevnte nye av året, men «Team Sanya» er ex «Telefonica Blue».

Se video

- Da er det kun et døgn i gjen til årets Rolex Fastnet Race! Båten er nå tunet inn med nye racing seil, og vi fikk bekreftet i går at vi har god båtfart både på kryss og lens, sier Rune Aasberg. Vi har montert trackingboks på båten, så følg oss på internett under klassen Class 40, sier han.

Se deltakerlisten her

Tracking her

Powered by Labrador CMS