«Solo» taper terreng

Rundingen av Tuskar Rock i Irland ble ikke noe lykkelig øyeblikk for Rune Aasberg og Simen Løvgren.

Publisert

HOVEDBILDE: Rune Aasberg og Simen Løvgren deltar i et tett felt av Class 40-er i Normandy Challenge Race. Foto: Jean-Marie Liot.

De to nordmennene om bord i «Solo», som for øyeblikket seiler mot 11 andre Class 40-er i Normandy Challenge Race, har falt ned til 7. plass etter at de for ett døgn siden var tett på teten. Nå er avstanden frem til første båt blitt 44 nautiske mil og det er blitt strekk i feltet.

Avkortet løp

Bankekryss og etter hvert også lite vind – og ganske sikkert også ulike strømforhold – er årsaken til dette strekket. Forholdene som har gitt feltet dårligere progresjon enn forventet, har også resultert i at arrangørene har bestemt seg for å korte ned løpet. Det betyr at legendariske Fastnet Rock er blitt droppet som rundingsmerke, og at båtene nå etter runding av Tuskar Rock, har satt kurs for øya Guernsey.

Uheldig slag

Det var i går formiddag at ting begynte å butte for de to nordmennene. Etter å ha seilt i svært lite vind kom omsider vinden, og fra sin posisjon lengst vest i feltet slo «Solo»-mannskapet på noe som ifølge trackingen kan se ut som en vinddreining mot vest.

Denne dreiningen vedvarte imidlertid ikke – snarere tvert i mot – og slaget østover ble ingen suksess: De fremre båtene fikk derimot en vinddreing med østlig komponent og kunne stå opp til rundingsmerket utenfor den irske østkysten.

Vindstille...

Løpet er imidlertid ikke kjørt for de norske seilerne. De fremre båtene ser nå ut til å seile inn i et lavtrykkssenter med svært lite vind, og forhåpentlig vil «Solo» få mindre føling med dette vindstille feltet. I stedet vil de kunne være heldige og plukke opp et felt med mer vestlig vind, som de fremre båtene ikke vil få...

Værprognosene fremover tyder på beskjeden vind fra sør, og med tanke på de kraftige tidevannsstrømmene i området, kan mye ennå skje.

Powered by Labrador CMS