Som å seile i kloakk
Som å seile i kloakk

Som å seile i kloakk

Seilerne bekymret over vannkvaliteten i Rio

Publisert

Flere seilere som nylig har besøkt Rio de Janeiro og inspisert fasilitetene som skal tas i bruk under OL i 2016 har uttrykt stor bekymring for vannkvaliteten på regattabanene. - Det er som å seile i kloakk, sier Ian Barker, som tok sølv for Storbritannia i 49er i Sydney 2000 OL. Vannet er det værste han har sett etter å ha seilt i 35 land. - Seilerne må stoppe for å fjerne søppel fra ror og kjøl, sier han. - Noe må gjøres, med det trengs en politisk vilje for å endre forholdene, og den viljen later ikke til å være der, sier han.

Danske Allan Nørregaard som tok bronse i 49er i London 2012 har seilt rundt om i verden i 20 år. - Dette er det mest forsøplede farvann jeg noen gang har sett, sier han. - Det er virkelig synd fordi det ellers er så vakkert her med byen og bakgrunnen.

Organisasjonskomiteen for OL i Rio 2016 har lovet at forurensningen skal være fjernet innen OL åpnes og regjeringen har garantert at utslippene i bukta foran Rio skal reduseres med 80 prosent.

Seilerne tviler imidlertid på at det er mulig å gjøre noe på så kort tid, og mange frykter for helsen. Miljøorganisasjoner sier at tiltakene er egnet til å skjule problemene, ikke til å løse dem på varig vis.

Les mer i Washington Post

Powered by Labrador CMS