VM Starbåt

Verdensmestre!!!

Etter en tøff start i den siste seilasen klatret Eivind Melleby og Joshua Revkin tilstrekkelig til å sikre VM gullet

Publisert Sist oppdatert

Det ble en hard kamp om mesterskapet der Eivind Melleby og Josh Revkin skulle forsvare en fem poengs ledelse før den siste seilasen. Det norsk-amerikanske laget fikk ingen god start på seilasen og lå langt tilbake etter å ha måttet ta en straff på den første kryssen. Lenge så det derfor ut til at tittelen skulle gå til Brasil ved Lars Grael og Samuel F. Goncalves som hadde seieren inne på de første fire leggene.

Traff skiftene på siste kryss

På den siste kryssen leste Melleby imidlertid skiftene bedre en Grael og i mål var Eivind på 8. plass med ikke flere båter mellom ham og Grael til at det holdt til å forsvare ledelsen fra nest siste seilas.  Lars Grael og Samuel F. Goncalves (BRA) som var vedensmestre i 2015 ble nummer to, mens Reinhard Schmidt og Paul Sradnik (GER) tok bronsen.

Kvalifisert til Star Sailing League finale

Melleby og Revkin får 2,500 poeng på SSL Ranking og er dermed sikret en plass blant de ti beste som får seile i 2017 SSL Finale, i Nassau på Bahamas fra 4. til 9. desember.

Inn i historiebøkene

Eivind Melleby som fra før har en bronsemedalje i Star, da sammen med Bruno Prada, skriver seg med denne seieren inn i seilsportens historie. Å vinne VM i Star har lenge vært blant det gjeveste av hva en seiler kan oppnå. Båttypen har, både da den var en del av OL programmet, og etterpå, vært en klasse som har samlet de beste kjølbåt- og jolleseilerne. Konkurransen i klassen er formidabel. Eivind Melleby går inn i historien sammen med navn som Lowell North, Paul Elvstrøm, Dennis Conner, Pelle Petterson, Buddy Melges, Iain Percy, Fredrik Lööf og Robert Scheidt, for å nevne noen. Alle har de vunnet VM. Beste norske prestasjon til nå har vært Peder Lunde jr. og Per Olav Wikens sølvmedalje fra OL i 1968, men det spørs om ikke Eivind Mellebys VM seier overgår dette.