VM U23 Risør

Fint vær, men vanskelig å seile i Risør

Seilerne fikk prøve seg på skiftende vind og stri strøm på åpningsdagen.

Publisert Sist oppdatert

To lag fra New Zealand er i tet etter første dag i 49er klassen. Jackson Keon og Scott McKenzie leder med to poeng foran landsmennene Isaac McHardie og William McKenzie. Disse behersket de skiftende forholdene best og fant rytmen i vindkantringene, som vi skal høre i videointervjuet med det ledende laget.

49er start U23 VM 2019 Risør
49er start U23 VM 2019 Risør

Tomas og Mads Mathisen hadde også en bra åpning på mesterskapet og med plasseringene 7, 9 og 6 ligger Risørguttene på 6. plass sammenlagt. Som de sier i intervjuet vi har gjort med dem, sitter fart og manøvre som de skal, så det er håp om en god plassering til slutt.

Alexander Hylen Klippenberg og Jeppe Nilsen var uheldig og brakk toppmasten i den andre seilasen, men får ny toppmast til morgendagens seilaser. Jostein Aker og Jacob Undrum fikk BFD i den andre seilasen.

Bronsevinnerne fra EM i 49erFX, de lovende svenskene Vilma Bobeck og Malin Tengstrøm, leder etter dagens seilaser. Verdensmesterne i 29er fra World Sailings ungdomsmesterskap i 2018, Pia Dahl Andersen og Nora Edland fikk en tøff debut i 49erFX og startet med 32 og OCS, men de imponerte i den siste seilasen med 5. plass og går dermed til morgendagesn seilaser med en positiv opplevelse.

I Nacra17 er det ingen norske båter. Leder her gjør Italienske Gianluigi Ugolini og Maria Giubilei med plasseringene 1, 1 og 2.