VM 49erFX

Verdensmestrene i 49erFX 2017
Verdensmestrene i 49erFX 2017

Dansk mester, norsk 15. plass

Samme medaljører, men ulik plassering i OL og VM

Publisert Sist oppdatert

De beste 49erFX jentene holder koken og sikret nye medaljer, selv om fordelingen i VM ikke var den samme som i OL i Rio for to år siden. Nå var de danske bronsevinnerne fra Rio Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på topp i et mesterskap som ble avsluttet under svært friske forhold med mer enn 10 m/sek på det meste. Gullvinnerne fra OL Martine Grael og Kahena Kunze tok sølv, mens sølvvinnerne Alexandra Maloney og Molly Meech, NZL tok bronse.

49er & 49erFX World Championship, Porto 2017
49er & 49erFX World Championship, Porto 2017

Danskene sto for den beste laginnsatsen med 4. og 10. plass i tillegg, mens de norske Helene Næss og Marie Rønningen endte på 15 plass etter en fin serie der kun ti poeng skilte dem fra 10 plassen som hadde gitt dem medaljefnale.

- Resultatet er litt bak målsetting for denne regattaen. Men her har de møtt det sterkeste feltet, og er den beste regattaen de seiler i år. De har vist veldig bra potensiale, og det er masse bra å lære av og ta med videre fra denne regattaen" sier trener Jacob Haug.

Norges for tiden beste lag, tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup deltok ikke i regattaen.

Flere VM følger

Vi er inne i en hektisk VM sesong for OL klassene, med mesterskap for Finnjollene i Ungarn og Nacra17 på OL banene ved Sagami Bay utenfor Tokyo nært forestående.