VM 5.5 m

Nergaard tok «The double»

Med gullpokalen allerede sikret hadde Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther en oppgave foran verdensmesterskapets siste og avgjørende seilas.

Publisert Sist oppdatert

Etter at fjorårsmesteren Mark Holowesko slo Nergaard & Co i dagens første seilas måtte Nergaard slå Bahamas-seileren i den siste. Om det bare var en plass som skilte ville lagene ende på samme poengsum, med Nergaard som vinner etter flest antall seire. Nergaard vant starten i den siste og passet deretter Holowesko gjennom hele seilasen. Etter mye spenning underveis gikk «Artemis XIV» først i mål og da sveitseren Jürg Menzi tok 2. plassen, ble VM sieren til Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther en formalitet. - Men det var en slitsom regatta, sa Kristian Nergaard etter avslutningen på mesterskapet. - Veldig vanskelige forhold med store trykk- og retningsforskjeller. Det ble slitsomme dager ettersom det også var halvannen times seiling hver vei ril banene. VM seieren i Helsinki ble Kristian Nergaards tiende. De to første vant han som mannskap hos faren Kalle Nergaard i 1990 og 1993.

5.5 meter start
5.5 meter start

Norsk bronse

Lars Horn Johannessen var også med på båten som tok bronse sammelagt i mesteskapet. Sammen med Gavin McKinney og Mathias Dahlmann ble det 3. plass til slutt etter jevnt god seiling. Bent Christian Wilhelmsen med mannskapet Lasse Berthelsen og Luka Strahovnik tok en fin 7. plass og Wilhemsen fører dermed familietradisjonene videre ettersom hans bestefar Carl Høegh representrte Norge i Gullpkalseilasene i 1962 med 5.5 meteren «Ira». Wilhelmsen ble så oppmuntret av resutatene i VM at han har bestilt ny båt for neste sesong samtidig som han er valgt som norsk klasseklubbkaptein.

VM i Norge?

Det arbeides nå i kulissene for å få VM for 5.5 metere til Norge i 2021. VM i 2020 skal arrangeres i Australia. Hankø vil i så fall være et naturlig valg, men det kan finnes alternative steder som f.eks. Risør der det har vært et aktivt 5.5 meter miljø. 

Nytt format for Gullpokalen

Årets Gullpokalseiaser markerte 100 års jubieum fo den prestisjetunge pokalen som i sin tid ble satt opp av årets vert, Nyländska Jaktkubben. Nettopp disse ønsker å modernisere Cupen ved å åpne for flere lag fra hver nasjon. Dermed får flere lag muligheten til å vinne, selv om reglene om at de som ikke har vunnet en av de tre første seilasene skal elimineres og at den som først vinner tre får et napp i den evigvandrende pokalen, neppe bli endret.

Se fullstendig resultatliste her: https://www.manage2sail.com/en-US/eventonly/55worlds#!/results?classId=c1477128-c3dd-4114-8eab-cd4e00e729cc