Volvo Ocean Race

Det står mellom disse tre i Volvo Ocean Race

Det spisser seg til i teten

«Brunel» har utlignet «AkzoNobels» ledelse og vi revansjere det forsmedelige tapet på mållinjen på forrige etappe

Publisert Sist oppdatert

«Brunel» med skipper Bouwe Bekking og hans høyre hånd, America's Cup vinneren og OL mesteren i 49er, Pete Burling er formlaget i Volvo Ocean Race.

Bouwe Bekking har grunn til å smile i barten

Etter 1. plassen på 7. etappe og 2. på den åttende der de ble slått på mållinjen av «Mapfre» som hadde vindgudene på sin side de siste hundre meterne, ligger «Brunel» an til å gjøre nok en knalletappe. Båten kjemper nå innbitt med «AkzoNobel» om seieren på etappen til Cardiff, mens sammenlagtledende «Mapfre» ligger helt ned på 5 plass, 58 nm. bak «Brunel» som igjen har tatt ledelsen med 178.8 nm igjen å seile.

VOR 28.5 kl 0540

Seilasen herfra og inn til Cardiff vil by på krevende seiling i skiftende forhold der alt kan skje. Kun 15 nm. skiller «Brunel» fra «Dongfeng Racing» på 3. plass og alltid farlige «Mapfre» som i øyblikket leder Volvo Ocean Race, ligger på 5. plass, 59 nm bak. Det er derfor helt umulig å forutse resultatene på etappen.

Nye kort, nye gevinster

Skulle plasseringene slik de nå ligger, holde til mål vi avslutning av årets Volvo Ocean Race bli et av historiens mest spennende, hvis ikke det aller mest spennende. «Brunel» som har att en treg start på Volvo Ocean Race, har som sagt vist seg som formlaget fremfor noe. Vi ante at noe var i emning ta laget vant den viktige 7. etappen som ga dobbelt scoring. Det gjør også den niende etappen de nå seiler. Dersom øyeblikkets plasseringer holder til mål, vil sammenlagtlisten i Volvo Ocean Race se slik ut:

1. «Dongfeng Racing», 50 + 10 p = 60

2. «Mapfre» 53 + 6 p = 59

3. «Brunel» 42 + 14 + 1 = 57 

Med etappene Cardiff-Gøteborg og Gøteborg-Haag gjenstående, kan utfallet av Volvo Ocean Race bli avgjort først på in port regattaen den aller siste dagen av regattaen, 30 juni.

Der skal Seilmagasinets utsendte være på plass, trolig ombord i en av båtene.