Volvo Ocean Race

Dongfeng vant til slutt

Spennende til siste slutt

«Dongfeng» så ut til å ha tapt alt da de valgte det østlige sporet, men det var en for hastig konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Langt ut på formiddagen idag så det ut til at kampen om sammenlagtseieren i Volvo Ocean Race 2017/18 skulle stå mellom «MAPFRE» og «Brunel» etter at «Dongfeng» tilsynelatende hadde tapt noen titalls nautiske mil på å følge danskekysten sydover for å komme øst for separasjonslinjen nord for Nederland. «MAPFRE» som nølte i veivalget ga fra seg ledelsen til «Brunel» som en stund i dag morges så ut til å ha sluttseiereni racet innen rekkevidde.

Kamp i vest, spenning i øst

I det vestlige sporet sloss «Brunel», «AkzoNobel» og «MAPFRE» om ledelsen som skiftet flere ganger. Først «Brunel» foran «AkzoNobel» og «MAPFRE», senere ble rekkefølgen reversert før det ble «AkzoNobel» som tok føringen. Dette hadde liten betydning for sammenlagtseieren, men prestisje lå det likevel i å fære første nederlandske båt i mål.

Mens de tre båtene sloss i vest, kom «Dongfeng» stadig nærmere fra øst, og da båtene skulle passere det siste rundingsmerket før mål, var det klart at «Dongfeng» på sensasjonelt vis hadde tatt ledelsen og gikk foran samtlige. Ledelsen holdt til mål. Det ga det fransk-hollandsk-kinesiske laget sin første etappeseier og Volvo Ocean Race trofeet sammenlagt. Det var Charles Coudreliers første seier som skipper etter at han også hadde vært med Franck Cammas da han vant rgattaen med «Groupama» i 2011-12.

Bare en vinner i tidenes jevneste

For de to andre lagene som startet etappen med samme poengsum som «Dongfeng» var utslaget skuffende, både for Xabi Fernandez´ «MAPFRE» og Bouwe Bekkings «Brune̵l» som begge har mange forsøk på å vinne Volvo Ocean Race bak seg. Likevel kan man si at resultatene var en seier for alle i det jevneste og mest spennende Volvo Ocean Race i historien. Det lover godt for Richard Brisius og Johan Salen som nå har overtatt regattaen og skal lede den inn i fremtiden. Hvilke valg de vi gjøre når det gjelder båter og rute får vi snart vite.