Aarhus vertsby for The Ocean Race 2021/22

Etter å ha fått smaken på Volvo Ocean Race I 2018 da båtene rundet en bøye inne i havna, har seilerbyen Aarhus nå tatt skrittet ut og sikret seg rollen som vertsby våren 2022.

Publisert Sist oppdatert

Alicante er allerede bekreftet som startsby i 2021, og de øvrige vertsbyene vil nå bli annonsert en etter en. Først ute av disse ble idag Aarhus som med hjelkp fra byens politidske myndigheter har opparebidet status som en av nordeuropas viktigste seilerbyer. Ikke bare rundet båtene i Volvo Ocean Race inne i Aarhus havn i 2018, men byen var også vert for World Sailing Championship for OL klassene i 2018, et arrangement som virkelig satte byen på kartet i seilermiljøet.

Sammen med Gøteborg som lenge har vært aktiv som vertsny fo Volvo Ocean Race, blir Aarhus en ny skandinavisk vertsby, og den første noensinne i Danmark. Det har i de to siste utgavene vært dansk båt med i seilasene og unge seilere som Nicolai Sehested og Jena Mai Hansen var med i den siste seilasen, samtidig som veteranene Jens Dolmer og Stig Westergaard har vært med i tidligere utgaver.

 

Aarhus´ dokumenterte kompetanse som arrangør av store regattaer, samt betydningen slike har for turisme og næringutvikling har ført til at eierne av The Ocean Race, Richard Brisius og Johan Salen og byen har funnet hverandre gjennom vertsrollen. Det faktum at The Ocean Race legger avgjørende vekt på bærekraft og jobber hardt mot forurensning i havet gjør det politisk mulig å investere det det koster å påta seg arrangementet i Danmark.