«Raa Glede» med Christen With vant i fjor. Nå deler han erfaringene med andre som vil vinne seilasen
«Raa Glede» med Christen With vant i fjor. Nå deler han erfaringene med andre som vil vinne seilasen

Detaljer med forberedelsene lønner seg

Gjør dine egen beregninger om hvor du skal være til enhver tid basert på gjeldende opplysninger. Det var Christen Withs hovedbudskap til deltakerne på briefingen idag.

Publisert Sist oppdatert

Christen Withs Gameplan finner du her: https://www.withmarine.no/aktuelt/hh-skagen-race-2019-north-sails-er-med

Gameplan - WIth
Gameplan - WIth

Dette er et godt utgangspunkt, men det krever endel jobbing og justering frem til start om værbildet endrer seg. Til gjengjeld har man et godt dokument som gir et utmerket grunnlag for å planlegge racet og analyse etterpå. Særlig til årets race som kommer til å bli tøft og krevende, er det viktig å være proaktiv. Impulsbeslutninger når man er midt oppi det, blir ikke de beste, sier Christen With. Han anbefaler sterkt å reve FØR det blåser opp. Taper lite fart på det, men tapene kan være store med våte og slitne mannskapet som "kåler" på fordekket. Et siste råd fra Christen With; ta «matpause» i le av Väderöarna. Da er laget mette og varme til det som tegner til å bli en røff tur, Brofjorden-Skagen i morgentimene fredag.

Nils Melsom Kristensens oppsummering
Nils Melsom Kristensens oppsummering

Seileren og meteorologen Nils Melsom Kristensen hadde en detaljert gjennomgang av vær, vind, strøm og bølger, og med forbehold om at det er vanskelig å spå presist fire dager frem i tid, legger han trygt til grunn at det kommer til å bli en krevende seilas, - nedbør, frisk vind og grov sjø. Håpet  ligger i en dreining mot vest torsdag og derpå følgende rom seilas til Skagen.

Seilmagasinets Eira Nøstvik skal seile solo. Det kan bli tøft for selv en erfaren dame.