NM Killing

Nærkamp i Killing
Nærkamp i Killing

Drømmeregatta på Hankø

Sigurd Herberns barnebåt fra 1952 er blitt kultbåten for de store gutta

Publisert Sist oppdatert

Lite hadde vel konstruktøren, Sigurd Fr. Herbern drømt og at båten han tegnet som en trygg barnebåt i 1952 skulle samle mange av Norges beste seilere på Hankø 65 år senere.

Barnebåt for voksne

Kombinasjonan av trygg barnebåẗ og det faktum at man har klart å samle et stort antall av dem har gjort Killingklassen til et favorittleketøy blant seilerne på Hankø. Killingklubben med Danckert Mellbye og Peder Nergaard i spissen har gjort en formidabel jobb for å skape et godt miljø som danner grunnlaget for et årlig, velorganisert og godt arrangert NM på landets fineste regattabane. Med sosiale arrangements av topp klasse på Hankø Yacht Club i tillegg er Killing NM kort sagt et mesterskap man nødig vi gå glipp av.

Stort felt under NM 2017
Stort felt under NM 2017

Nergaard Killingkonge

Peder Nergaard er blitt Killingkongen etter å ha vunnet de siste norgesmesterskapene, to av dem med Caja Basberg som mannskap. I år var dette laget suverene med tre første og to 2. plasser som tellende. Det er sterkt i et felt med 45 båter. Kristoffer og Karmen Spone tok en klar 2. plass foran Steinar Basberg og den tidligere verdensmesteren i E-jolle, Carolle Reitzer.

Torsdag kom sønnavinden rett før starten på den første seilasen og arrangøren avviklet deretter tre seilasen i stadig økende vind som på slutten var oppe i  ca 10 m/sek. Da surfet Kilingene friskt i bølgene. Fredag var det noe roligere med vestavind av litt skiftende karakter.

Innsatsen til Seilmagasinets utsendte snakker vi ikke høyt om, annet enn at man kunne konstatere at laget hadde problemer med både fart og høyde.

Killingstart på Hankø. Foto Peder Lunde jr.
Killingstart på Hankø. Foto Peder Lunde jr.