Helene Næss og Marie Rønningen vant finalen
Helene Næss og Marie Rønningen vant finalen

Finaleseier ga 6. plass sammenlagt

Helen Næss og Marie Rønningen fikk en perfekt avslutning på verdenscupfinalen

Publisert Sist oppdatert

Bare de 16 beste lagene sammenlagt i årets verdenscupregattaer fikk delta i verdenscupfinalen for OL klassene i Santander. Idag var det finaleseilaser, blant annet i 49erFX der vi har et lag med. Helene Næss og Marie Rønningen hadde vunnet en av seilasene tidligere i serien, men er for ujevne til å kunne slåss mot OL vinnerne Martine Soffiatti Grael og Kahena Kunze. 

I dagens finaleseilas som teller dobbelt deltok de ti beste lagene fra kvalifiseringsseilasene fra tidligere i uken. Helene og Marie var med fra start og rundet første merke på 3. plass. Plasseringen var uforandet etter lensen, men på andre kryss valgte de norske jentene å gå alene på venstre fløy. Det tjente de stort på og ved kryssmerket hadde de opparbeidet en klar ledelse som de tok godt vare på for resten av seilasen. 

Dermed tok Tønsbergjentene sin andre seier i regattaen og klatret med det til en sterk 6. plass sammenlagt. Gull gikk til Martine Soffiatti Grael og Kahena Kunze, BRA med 43 poeng foran

Charlotte Dobson og Saskia Tidey GBR med 50. Bronse til Lili Sebesi og Albane Dubois, FRA med 57 poeng. Helene Næss og Marie Rønningen endte med 76 poeng.