VM Starbåt

Gull i sikte

Melleby og Revkin holdt unna for de nærmeste konkurrentene og med en seilas igjen en VM gullet nærmere enn noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Etter dager med frisk vind var det lette forhold under torsdagens seilas i Star VM og arrangøren måtte utsette starten med halvannen time før det var nok vind å seile på. Langsomt økte vinden og stabiliserte seg rundt 8 til 9 knop og den femte seilasen kunnne settes i gang.  

Generell tilbakekalling

Etter en generell tilbakekalling tok arrangøren i bruk svart flagg og seilerne kom pent avgårde. Diego Negri og Sergio Lambertenghi (ITA) behersket vindkantringene på Lunke Bugt best og vant seilasen foran George Szabo og Patrick Ducommen (USA) med Heiko Winkler og Uwe Thielemann (GER) på 3. plass.

Starklassen har samlet et godt felt i Danmark
Starklassen har samlet et godt felt i Danmark

Holder teten

Sammenlagtlederne Eivind Melleby og Joshua Revkin (NOR) og Lars Grael og Samuel Goncalves (BRA) hadde sine dårligste resultater torsdag, med henholdsvis 10. og 14. plass som forhåpentligvis kan strykes. Men en seilas igjen har Melleby stadig fem poeng å gå på til Grael og syv poeng til Reinhard Schmidt og Paul Stradnik (GER). 

Hviledag før finalen

Med lett vind i vente fredag får seilerne en hviledag før finaleseilasen som en planlagt til lørdag. Det kan bli spennende ventetid.