Marie Rønningen og Helene Næss
Marie Rønningen og Helene Næss

Sølv til Norge etter sterk finale

Helene Næss og Marie Rønningen vant medaljefinalen.

Publisert Sist oppdatert

Medajefinalen ble akkurat så spennende som vi hadde forutsett, med Helene Næss og Marie Rønningen i en hovedrolle. Tønsbegjentene seilte et nær perfekt race og kom seg opp i feltet etter en start der de måtte se flere båter foran seg. Det viktigste var å kontrollere de lovende svenskene Vilma Bobeck og Malin Tengstrøm som hadde samme poengsum foran finalen. Etter er solid lens tok Helene og Marie over ledelsen på den siste kryssen fra Bekkering og Duetz, NED som hadde ledet fra start.

Helene Næss og Marie Rønningen
Helene Næss og Marie Rønningen

Norge holdt ledelsen til mål og sikret dermed sølv i EM og 3. plass totalt. Martine Grael og Kahena Kunze som vant regattaen er fra Brazil og derfor ikke teller i et Europamestskap.

De norske jentene er på stø kurs mot OL og fortsetter treningssamarbeidet med Grael og Maloney. De tre lagene skal trene sammen på OL banene ved Enoshima i tre uker i juli og finpusser det samarbeidet som har vært viktig i utvikingen til nå. Alle tre lagene ser fordel av treningsfelleskapet selv om de vil være harde konkurrenter i mesterskapene.

 

Norge på sølvplass i EM
Norge på sølvplass i EM

Resultater:

1. Martine Grael/Kahena Kunze BRA 76 p

2. Annemiek Bekkering/Annette Duetz NED 79 p Europamester

3. Helene Næss/Marie Rønningen NOR 183 p Sølv EM

4. Alaxandra Maloney/Molly Meech NZL 90 p

5 Vilma Bobeck/Malin Tengström  SWE 93 p Bronse EM

6. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard Olsen DEN 101 p