Sonarlaget sikter seg inn mot medalje i Weymouth
Sonarlaget sikter seg inn mot medalje i Weymouth

Sonarlaget sikter seg inn mot medalje i Weymouth

Med 3. og 4. plass i gårsdagens seilaser ligger det norske Sonarlaget på 3. plass sammenlagt i verdenscupregattaen på neste års OL baner.

Publisert

Sonarlaget med Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen ankom Weymouth 22.mai for å trene effektivt i to uker før regattastart. Det viste seg å være vellykket, sier Sonarlaget i sin rapport til Seilas. Etter gårsdagens to seilaser i Sail for Gold Regatta ligger den norske båten på en foreløpig 3.plass sammenlagt av elleve båter, etter fire seilaser. Mandag ble det seilt to, men etter en protest på flytting av et merke ble den andre seilasen kansellert. Laget lå på en femteplass sammenlagt. I går har det vært mye vind og laget seilte seg inn på en tredje- og en fjerdeplass og ligger nå som nr. 3 sammenlagt. Målet for regattaen er medalje. Det er mange seilaser igjen av regattaen og Sonarlaget vil kjempe videre om å holde seg blant de tre beste på resultatlisten.

Starseilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har fått en tøff start på regattaen. 14 plass i driveseilasen mandag ble fulgt opp av 21 plass i gårsdagens første seilas. Først i den andre fikk vi se kvalitetsseiling av nordmennene. Med 5. plass i denne seilasen seilte laget seg opp til 14. plass sammenlagt. Brasils Robert Scheidt og Bruno Prada leder regattaen klart med en første og to andreplasser.

Bjørnar Erikstad måtte slite i den friske vinden og med plasseringene 14 og 21 ligger han nå på 14 plass i 2.4 meter klassen. Leder gjør nederlenderen Thierry Schmitter.

Med 22. og 21. plasser i gårsdagens to seilaser ligger den norske brettjenta Maria Aadland Mollestad på 48 plass i RS:X, mens Sebastian Wang-Hansen trivdes bedre i blæsten. Med 16. og 13. plass i sin pulje avanserte Tønsbergseileren som nå representerer KNS til 43. plass sammenlagt.

Laserjentene har ennå et stykke frem før man kan regne dem som seriøse OL kandidater. Kristine Strandenæs og Marthe Neger Eide ligger etter gårsdagens eilaser på 55. og 56. plass. For herrene går det adskillige bedre, Kristian Ruth fikk 8. og 16. plass i sin pulje igår og ligger med det på 19. plass sammenlagt i det 124 båter store Laserfeltet. Mathias Mollatt klarte ikke helt å følge opp den fine seilingen fra åpningsdagen. Med 21.og 6. plass ligger han på 25. plass sammenlagt. Likevel er han og Ruths seiling det største høydepunktet så langt i Sail for Gold regattaen.

Den norske troppen kompletteres av trenerteamet Lars Loennechen, Thomas Guttormsen, Jacob Haug, Jaroslaw Miarczynski og Esben Slaatto