The Ocean Race

Spekkhogger i aksjon

Skremmende opplevelse for mannskapet på to VO65 fikk ved innseiling til Gibraltar.

Publisert Sist oppdatert

To av VO65-båtene i The Ocean Race VO65 Sprint har hatt direkte møter med spekkhoggere i Atlanterhavet vest for Gibraltar torsdag ettermiddag.

Team JAJO og Mirpuri Trifork Racing har begge rapportert møte med spekkhoggere. Lagene kontaktet Race Control for å bekrefte at det ikke hadde oppstått skade på båtene, til tross for at spekkhoggerne presset seg opp båten og dyttet eller bet i roret.

Angrepet av spekkhoggere

-Vi ble truffet av noen spekkhoggere, sa Team JAJO-skipper Jelmer van Beek etter hendelsen. - Tre spekkhoggere kom rett mot oss og begynte å slå i rorene. Imponerende å se spekkhoggerne. Vakre, men også farlige dyr. Vi tok ned seilene og bremset båten så raskt som mulig, og heldigvis forsvant de etter noen angrep. Dette var et skummelt øyeblikk.

Området rundt Gibraltar er i ferd med å bli kjent for spekkhoggerangrep på båter, der dyrene gjentatte ganger angriper skrog eller ror. I noen tilfeller har båter fått betydelige skader og minst tre har sunket.

Heldigvis for The Ocean Race-båtene var spekkhoggermøtene korte og relativt ufarlige, selv om de uten tvil var skremmende, men uten skade på mennesker eller båter