Spennende og sosialt i Tjeldsundregattaen

Tjeldsundregattaen kan garantere vind - nesten. Så også i år, begge dager.

Publisert

ALLE FOTO: Knut Godø om bord «Villanda»/Harstad Tidende.

Knut Godø har sendt oss følgende rapport og fyldige billedeserie fra årets Tjeldsundregatta, som gikk av stabelen i Harstad i helgen:

Nesten alltid under Tjelsundregattaen, som er midt i august, våkner sundet i komplett vindstille. Så kommer gråa sigende under skippermøtet.

Dramatikk og nysgjerrige lam

Det ble avviklet to runder lørdag og én søndag, under lett til laber bris begge dager. Det ble seilt i begge retninger på en trekantbane fastlagt fra naturens side, som er den samme hvert år.

Utgangspunkt er Rødskjær og nordover sundet rundt den minutiøse Snipholmen - hvor det alltid står to værlam og titter med veldig overraskede ansiktsuttrykk på en mur av spinnakere på vei inn i ei ALTFOR smalt renne på innsida - dettan kan aldri i helsike gå bra!

Tenk deg romjulssalget på Cubus et halvt minutt før åpningstid - i slow motion...

Når nestenkatastrofen mirakuløst har gått bra (og Alf-Erik på "Pilde" var så nær land at han må børste grus av dollbordet, og hurra - vi på «Villanda» kom bakfra og tråkla oss pinade gjennom hele hakkoen og er først rundt holmen og det går nesten ikkje an og ungan hyle av fryd :-), går banen videre over sundet rundt en grønn rundseiler på Skånlandssida - og så spurt rett hjem.

Spennende i klasse 1

Det ble seilt i begge retninger, Spenninga sto i LYSklasse1, ettersom Jan Helge Furnesvik på «Aja» var overlegen i klasse II. Sekundstrid blant de tre første på resultatlista. Seieren gikk til den minste båten - og den minst erfarne skipperen - Per-Stian Jensen på «Frid».

Sosialt står Tjeldsundregattaen blant de aller ypperste, arrangementet har tradisjonelt vært smelta sammen med Rødskjærdagan. Neste år er den 25. i rekka.

Les mer på www.harstadseil.no

Powered by Labrador CMS