Spennende uke venter

Volvo Ocean Race samler båtene når de første nå har seilt seg inn i stillbeltet. Dette kan bli uken for nye kort og nye gevinster

Publisert

Gledelig sett med norske øyne er at Ericsson 3 nå har selt seg opp i hekken på Puma og på et tidspunkt igår var faktisk den nordiske båten foran amerikanerne, bare drøyt 20 nm bak Ericsson 4 som stadig holder ledelsen. Feltet kompårimerest og alle bortsett fra Green Dragon ligger på en lang rekke. Wouter Verbraak har navigert den irsk-kinesiske båten i et spor lang øst for konkurrentene og ser nå ut til å høste frukter at dette dristige valget. Etter vindkartet å dømme ser det også ut til at posisjonen i øst vil være favorisert de nærmeste dagene, mens rekken med E4, Puma, E3 og Telefonica Blue er på vei inn i et område med lett eller nesten ingen vind.

Navigatøren på E3, Aksel Magdahl har imponert den siste uken og båten som starteet syv timer etter konkurrentene i Qingdao har nå utligned avstanden til båtene bak og befinner seg nå i en tett fight med Puma om 2. plassen. I en e-post igår innrømmet han at seilingen i det siste hav vært svært ensformig, og han er overrasket over at E4 hadde greid å skaffe seg et så stort forsprang til båtene bakover i feltet. Han roser lagkameratene, og ikke minst det landbaserte teamet for at båten i det hele tatt kom til starten i Qingdao og inrømmer at de første dagene ikke vær særlig morsomme.

- Det er ut som om vi har en spennende uke foran oss, sier Aksel og viser til usikerheten knyttet til vær-  og vindforholdene. - Vi har en gameplan, men det er flere svært forskjellige muligheter for veivalg. Området mellom South Pacific Convergence Zone og 10 grader syd som vi kommer til å befinne oss i de nærmeste dagene kommer til å bli lett og variabelt. Dette er en del av etappen der vi i hvert fall ikke kan avskrive Green Dragon Team som ligger langt øst for oss, sier han før han går på dekk for å hjelpe til med å heise Code0 seilet. - Alt kan skje nå!

Powered by Labrador CMS