HVA LEDERNE MENER: OSLO SEILFORENING

Spenning og glede venter i 2016
Spenning og glede venter i 2016

Spenning og glede venter i 2016

I Oslo Seilforening er rekruttering høyt prioritert – og slik vil det være i 2016 også.

Publisert Sist oppdatert

Vintersesongen er godt i gang, og det betyr mindre medlemsaktivitet og mye planlegging. Vi tar med oss all erfaring fra 2015-sesongen som et startpunkt.

En av de viktigste lærdommene fra sesongen er at det var en god og lur investering å doble fulltidsbemanningen i foreningen. Fredrik Gude har vært et friskt pust med solid innsats og bratt læringskurve. Neste sesong kan vi forvente enda større bidrag når erfaringsbasen kombinert med nye tanker og initiativ slår ut i full blomst.

Vi har gjennom sesongen jobbet tett med KNS på tirsdagene og onsdagene. Lærdommen er at det er mer organisering når vi er flere, men vi blir mindre avhengig av enkeltpersoner og vi etablerer en større gruppe med operative arrangører. Vi har også fått i gang flere nye lag som seiler tur og hav på onsdagene. Det håper og tror vi vil bli enda flere i 2016.

Ved sesongstart rigget vi flere nye RS Feva-joller og vi har nå en hel armada med båter. Vi var veldig spente på å se om foreningens unge nå benyttet anledningen til å bruke de nye og svært konkurransedyktige båtene i regattaene som arrangeres i OS og andre lokale klubber.

Det viste seg at det denne sesongen var det mange RS Feva-seilere som gikk over i andre mer avanserte og/eller større båter, men at alle våre båter ble flittig brukt både på vår vannsportklubb og ungdomsgruppe. Vi forsøkte også å etablere en ny RS Feva-gruppe (de mellom 10 og 15), men fikk dessverre ikke så mange nye med på dette som ønsket.

RS Feva er en fantastisk båt som gir alt seiling har å by på. Vi håper flere melder interesse for å være med neste sesong, og vi vil svært gjerne få innspill fra seilere, foreldre og andre som har tanker om hvordan vi kan få dette tilbud til å vokse igjen. Det beste var om vi fikk en flåtesjef for RS Feva-gruppen. Dette tenker jeg at bør være en voksen, eller en ungdom med litt erfaring.

Sesongen 2015 var oppstartsår for seilsportsligaen, et initiativ fra NSF basert på suksessfulle erfaringer i Tyskland og Danmark. Det ble arrangert to regattaer med forbundets nye J/70-båter, én i Ålesund og én i Oslo. Dette ble en flott opplevelse for seilerne og tilbakemeldingen på formatet var gode.

I seilsportsligaen deltar hver forening med et foreningslag og man kan rotere på mannskap i hver eneste regatta om man ønsker. Seilasene i 2015 var kvalifiseringsseilaser for 1. og 2. divisjon for neste sesong. Da er det lagt opp til fire helger med seiling. Mer informasjon om dette kan du finne på seilsportsliga.no.

Oslo Seilforening klarte ikke å kvalifisere for 1. divisjon i 2016. Det tror jeg kan være like greit, for dette skal være et lavterskeltilbud hvor vi håper å kunne klare å engasjere enda større bredde i foreningen.

Etter lærdommen fra seilsportsligaen, med intens seiling på korte baner, rotasjon av lag om bord i hver regatta og så videre, har vi funnet masse inspirasjon og ideer til å etablere kompaktseiling i Oslo Seilforening. Dette jobber vi med og du kan lese mer om det på nettsidene.

Om ikke lenge vil vi også komme med mer utfyllende informasjon om dette i SEILmagasinet. Får vi til dette på en god måte, håper jeg at dette kan være en flott plass for rekruttering av seilere til å delta i den nasjonale seilsportsligaen.

Som dere kan lese over er rekruttering i foreningen en prioritert aktivitet som styret jobber systematisk og målrettet med.

Et siste tiltak vi håper å kunne lansere på senvinteren er seilkurs/seilskole for voksne. Dette har vi frem til nå løst med å anbefale interesserte om å møte på bryggen på tirsdagene for bli med i en Express. Dette kan man selvsagt fortsatt gjøre, men vi har erfart at mange synes det er et stort steg, og man ønsker å begynne mer i rolige og systematiske former. Dette håper vi kommer i gang, og at de som synes dette er av interesse følger med på nettsiden. Her vil vi tidlig legge ut en preliminær påmelding slik at vi tidlig forstår behov og potensialet.

Kort oppsummert planlegges det mye aktiviteter for medlemmene og det blir spenning og glede også i 2016.

Før vi kommer så langt håper jeg alle som har båter på Lille Herbern regelmessig ser til at båtene på vann og på land er forsvarlig fortøyet, tildekket og ikke har fall som slår mot masten i vinden.

Takk for mange fine dager og kvelder, mange smil og mye fin seiling i 2015.

Esben Keim, styreleder Oslo Seilforening