Sørvesten avgjør

Under årets Færder blir det om å gjøre å ligge i riktig posisjon når sørvesten kommer, mener ekspertene.

Publisert

Store bildet: Det blir lens ut til Slemmestad. Arkivfoto: Seilas

Seilmaker Terje Wang, som er skipper om bord på «Team Granseil» mener det avgjørende punktet i årets Færderseilas blir å ligge riktig posisjonert når sørvesten kommer.

– Vi starter med lens ut til Slemmestad. Jeg tipper det vil lønne seg å gå øst i Drøbaksund, men på et eller annet tidspunkt må man skifte side av fjorden for å møte sørvesten. Det store spørsmålet er når sørvesten kommer, hvor sterk denne blir, og hvor mye vestlig vinden vil dreie, sier Terje Wang til Seilas fredag morgen, mens han studerer strømkartet.

Prognosene fra meteorologene på skippermøtet fredag kveld viser motstrøm under Færderseilasen ut hele fjorden. Klokken 09 fredag passerte Claus Landmark gjennom Drøbaksund, og melder om lite strøm. Han er skipper på «Santa» i klasse IRC. Han tror det kan bli en rask Færdeseilas i år med mye slør.

– Oppskriften blir å forsøke å få fri vind fra start og følge rhumbline utover. Det blir om å gjøre å komme seg kjapt ut fjorden. Vi har valgt inshore seil og gambler på at det ikke blir de sterkeste vindprognosene som slår til på Færder, sier Landmark til Seilas.

Se være på på Steilene her

Se vinden på Færder fyr her