Stargutta gir seg ikke

Flere av konkurrentene pustet lettet ut da Lode Star gutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen misset i OL kvalifiseringen. Nå er nordmennene isteden ettertraktet som sparringpartnere.

Publisert

Det tok ikke lang tid før det franske seilforbundet kom med en seriøs henvendelse om team LodeStar kunne tenke seg å være sparringspartnere for Xavier Rohart/Pascal Rambeau. Eivind og Petter takket ja til tilbudet og har nettopp kommet hjem fra sin første samling.

- Tro det eller ei, men det var deilig å komme om bord i båten igjen, sier Eivind Melleby. - Vi fikk spist en del av OL-kamelen den uken vi var i Norge og det var en god følelse å få vann under kjølen igjen. I tillegg er vi nå en del av et lag med to fulltids star-trenere, tett samarbeid med seilmakeren og et sterkt forbund i ryggen. Utøverene i Starklassen har vært mer ”lukket” om rigg og trimming enn det vi hadde forventet. Det har derfor vært lærerikt og motiverende å bli invitert inn det gode selskap med et lag, der vi har kunnet diskutere åpent og til og med bytte båter og utstyr på trening.

- 17. mai har vi spist is og pølser i Oslo og søndag reiser vi til Holland. Der kommer vi bla til å møte 10 av OL-lagene inkludert årets verdensmestere fra Polen; Mateusz Kuszierewicz/Dominik Zycki. Vi ble nummer fire i Hollandregattaen i fjor, så ambisjonen er klar. Dere kan følge regattaen her: http://www.deltalloydregatta.org/2008v2/

Team LodeStar har ikke lagt noen langtidsplaner enda. Men med et solid fundament, gode båter, bra treningspartnere og en stadig voksende kompetanse om Starbåten, kjennes det ikke riktig å gi seg enda, sier Eivind. - Vi kommer derfor til å seile Eastern Hemisphere i Kroatia og Europamesterskapet i Ungarn før vi gjør en evaluering om hvordan vi kan ta dette videre. Finansiering og tilgang på gode trenerressurser vil stå sentralt i evaluering i tillegg til familielivets ve og vel.

Heldigvis ser ikke ut til at vi helt er kvitt dem enda.

Powered by Labrador CMS