Startet sist, først i mål

 «Al Capone» vant Union Race Homlungen.

Publisert

 Store bildet: Al Capone suveren i Homlungen, foto: Bernt Marstein

Union Race Homlungen blir arrangert etter Gundermetoden. Det betyr at båtene starter etter deres LYS-tall hvor de antatt tregeste starter først og de raskeste sist.

«Al Capone» har et LYS-tall på 1.55 og startet derfor over en time bak første båt på den ca 16 nm lange banen. Båten hadde hele 50 konkurrenter å passere om de skulle vinne. Det deltok også mange skøyter, og disse startet to timer før, og seilte en kortere bane. Båten er en GP-42-båt. Ekstremt lett, og med mye seil. Båten er tegnet ut fra samme prinsipper som Kongens «Fram».

– Det var nok mange som oppdaget fordelen med karbon i går, forteller skipper Christian von Trepka på telefon til Seilas. Von Trepka har vokst opp i «RS Colin Archer» og kjenner godt de fleste skøyteseilerne han fløy forbi.

Høy fart

– Vinden var stabil på ca 4 m/s fra syd. Forholdene var gjevne, og gode for oss. Vi seilte over svy knop på kryss og var oppe i 10 knop på slør i den lette vinden. Med det høye LYStallet  startet vi for oss selv, og fikk fri vind. Hovedfeltet startet 10-15 minutter foran oss. Vi har fått båten til å gå stygg-fort i sommer og gleder oss til Tjörn Runt neste helg. Homlungen brukte vi som oppvarming.

Vant suveren

Vi var nok 10-15 minutter foran neste båt i mål. Båt nummer to tror jeg var «Six Pack» en Banner ½-tonner som seilte fort. Denne båten var den siste vi passerte. Ellers seilte en Elan og First 44.7 fort. –Gundermetoden er gir svært underholdene seiling, og Homlungen var et fantastisk arrangement. Det burde ha vært med 100 båter ikke bare 50. Det var gøy å se at det deltok mange svenske båter på regattaen, forteller Christian von Trepka til Seilas. />