Stemningen på topp under Hankø Race Week

Mange seilbåter kommer for å delta på sommerens seilbegivenhet i skjærgården. Men det er ikke bare seilerne som er stolte av å være med på seiluka på Hankø.

Publisert

F18 NY PÅ HANKØ: NOR 3 med Hans Ulrik Grünert ligger på en femteplass etter fredagens seilaser. Bilde: Hanne-Sofie Strømberg

Knut og Erik i bøyebåten «Kællen» er ikke med for å seile. De er med for å gjøre de viktige oppgavene som bare er en bøyebåt verdig.

- «Kællen» har vært med i alle år. Den er utrolig viktig for Hankø Race Week. Den er ikke KNS sin, nei. Den er fra Fredrikstad Seilforening, og er en viktig brikke i samarbeidet mellom oss og KNS, forteller mennene i den sjarmerende bøyebåten.

Det er ikke mange følgebåter som følger med på reagattaene, men seilglede ser man så langt øyet kan se. En liten følgebåt fylt opp med fire små barn og en mamma, roper og heier på flere av seilbåtene som passerer kryssmerket. Og på noen av seilbåtene heier de så høyt de klarer på «Pappa!».

Vanskelige forhold

Barna er godt påkledd, og man skulle ikke tro at dette er første juli. Det er grått og trist, og vinden forsvinner i ny og ne. Dette gjør at regattaforholdene ikke er de beste for seilerne. På den andre lensen til Melges 24 begynner det å duskregne, og vinden forsvinner nesten helt. Dette er opptakten til en svært dramatisk og rotete bunnmerkerunding i feltet.

På land forteller mannskapet på den nye Melgesen Parody at forholdene ikke var som de hadde håpet.

– Torsdag var en fin dag. Da blåste det stabilt og vi fikk gjennomført to regattaer. Vi fikk seilt godt i feltet og det var gøy. I dagens eneste regatta var det vanskelig å seile. Vinden var ustabil og veldig skiftende. Vi skulle gjerne ha seilt bedre i dag, men i blant føltes det ut som at vi hadde bananskall på roret, forteller jentene Annette Haugsdal og Karoline Palmer, mens de ler. De skulle ønsket det var et bananskall og ikke deres egen feil at de ikke seilte litt bedre.

Melgesen Parody består av et lag av studenter fra NTNUI. Rormann Henrik Larsen kjøpte båten for noen måneder siden, men likevel klarer laget å hevde seg i feltet blant så mange erfarne seilere. Og lørdag håper de på mye mer vind, slik at de fem kan virkelig vise hva de er gode for.

Sundby leder i Melges

Etter fredagens seilaser ligger Christoffer Sundby med hans mannskap på førsteplass blant Melges 24. Det er kort vei til andre- og tredjeplassen, hvor båtene «Full Medal Jacket» med Eivind Melleby og «Storm Capital Sail Racing» med Peder Jahre ligger.

11-meter ligger «All in» med Marius Løken på førsteplass. På en tett andreplass ligger «POC» med Jan Hammarstrøm.

Formula 18 er nykommere på Hankø Race Week, og der ligger Hans-Christian Grande og Tim Sandberg på en god førsteplass.

I Drakeklassen ligger det danske mannskapet med Søren Hvalsøe og Frank Berg på en klar førsteplass.

Blant H-båtene ligger «Hutch» med Johnny Hjerpseth først, blant åtte konkurrenter.

Det blir spennende å se resultatlistene etter lørdagens seilaser i litt mer vind.

Se flere bilder ved å klikke på linken under.

 

Powered by Labrador CMS