Sterk vekst og mange aktiviteter i F-18 klassen

50 båter er ventet til Moss når seilforeningen tar imot klssen til nordisk mesterskap til høsten.

Publisert

Med stor glede og iver kan klasseklubben nå bekrefte at Norge og Moss SF skal arrangere historiens første Nordiske mesterskap i F18.  Det vil skje fra 9 til 11/9 og seiles over tre dager  utenfor Sjøly. Det ventes opp mot 50 båter til start fra Finland, Sverige, Tyskland og Norge.  Dette blir trolig det største entype arrangement i Norden 2011. Det sier mye om klassen`s eksplosive vekst de siste årene og båttypens popularitet .  Det er et tett samarbeid med den Svenske og Finske klasseklubben hvor alle 3 land jobber aktivt for å promotere klassen. 

Trolig vil flere av de store stjernene fra mellom Europa stille og ubekreftet ryktes det at Darren Bundock vil komme å seile nye C2 og Nacra vil sende noen av sine fabrikk seilere til Nordisk i Moss.  Med andre ord ser det ut som  nordboere skal få testet seg mot de beste i klassen på verdens basis. 

Tilstrømming til klassen:

Klassen har vokst formidabelt her på berget med 11 nye team som kom til i høsten 2010.   5 nye båter til Drøbak, 2 nye til Haugesund, 2 til Bergen og 2 til i Oslo/ Sollerud.  Det står flere team på listen som vi regner med skaffer seg en båt når vår-solen begynner å varme opp fjorden og seilingen starter.  Klassen teller nå snart 35 båter på landsbasis som er fantastisk etter bare 3 år i landet.   Det finnes brukte båter til salgs  - et hett tips er finn.no !

Terminlisten for 2011 er mer eller mindre klar og har mange spennende elementer ved seg.

Ved siden av Skiyachting og  KNS Vårcupen blir Færderen i år en hit med 2 etapper til Horten og stop-over på Jeløya med servering av helgrillet lam fredag kveld med og overnatting til lørdag morgen i den gamle seilerstua til Moss SF på Tronvik stranden. Første etappe går fra Lysakerfjorden til Gullholmen/ Tronvik fredag og start lørdagen morgen av andre etappe fra Gullholmen / Tronvik inn til Filtvet og ut til Horten med runding Mefjorden. 

Ny regatta på terminlisten

Klassen er invitert videre til å delta i Oslo Water Games i i slutten av juni som blir en ny-skapning i regatta konseptet utenfor Operaen i Oslo. Speedrace og banerace med baner helt tett på land og full media dekning. Spektakulært. 

Så kommer klassikeren Hankø Race Week som blir første gang klassen får vise seg frem på Hankø. Hankø Race week er alltid et bra arrangert mesterskap og vi venter mange båter til start her.

I august F18 cup i Asker seilforening som blir er bra oppkjøring til sesongens høydepunkt Nordisk og NM i Moss 9-11/9.

Sesongen avsluttes med regatta og ranking finale på Lysakerfjorden 24/9 med påfølgende fest på kvelden!

Det planlegges også en ”varm-up” kveld som blir av det sosiale slaget med litt info om planer for klassen og en teori kveld med Martin Strandberg før båtene slippes på vannet til våren.

Powered by Labrador CMS