Sterkt felt i Yngling EM som starter imorgen

Når Ynglingjentene starter sitt EM imorgen er det med alle de beste seilerne på plass. Da gjelder det for de norske jentene å forbedre resultatene fra påskeregattaen på Palma.

Publisert

Påskeregattaen Princesa Sofia Trophy var ingen god generalprøve for de norske Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed so slet med en dårlig mast og endte på 15. plass i et felt med 16 båter. Nå er det nye lodd og nye gevinster og sportssjef Espen Guttormsen har vært sammen med jentene for å hjelpe dem i oppladningen til mesterskapet som starter med treningsseilas idag. Imorgen starter selve mesterskapet som avsluttes med medaljefinale lørdag.

Regattaen som holdes i Blanes nær Barcelona blir det siste internasjonale mesterskap før OL. Av de 15 nasjonene som er kvalifisert til OL stiller 14 av dem med båter i mesterskapet, og ni av de ti topp rangerte lagene er med i mesterskapet. Blant dem Anna Basalkina, Vladislava Ukraintseva og Ekaterina Maximova (RUS) som vant  Princesa Sofia Trophy på Palma de Mallorca i påskeuken.

Det er ventet 8-10 knops vind idag og omtrent de sammen forholdene imorgen.

De doble verdensmestrene Sarah Ayton, Sarah Webb og Pippa Wilson er regnet som forhåndsfavoritter, men kvaliteten på fektet gjør det vanskelig å spå utfallet av regattaen. 

For resultater og info, se www.yngling.org og cvblanes.esportcatala.com

Powered by Labrador CMS