Steven Johannessen blir sportssjef i NSF
Steven Johannessen blir sportssjef i NSF

Steven Johannessen blir sportssjef i NSF

Ringen er sluttet når Jan Steven Johannessen nå tiltrår som Sportssjef i NSF der han sist jobbet i 1997. Nå er 57 åringen supermotivert for nye oppgaver.

Publisert

Hovedbilde: Jan Steven Johannessen da han ble KNS sjefstrener i 2006. Foto Mikkel Thommessen.

Jan Steven Johannessen har en lang og ærerik historie som trener og som startet da han og Jan Kristian Vedeler Jensen trente de norske E-jolleseilerne tidlig på 1980 tallet. Det førte blant annet til at Ole Petter Pollen ble verdensmester i 1985 og at de beste gutte- og jenteseilerne fra denne tiden i lang tid kom til å prege norsk seilsport.

Steven var inn og ut av NSF frem til 1997 og var medvirkende både til Pollen og Erik Bjørkums OL sølv i 1988 og Peer Mobergs bronse i 1996. Senere har han vært trener for OL landslaget i Østerrike, noe som førte til gull- og sølvmedaljer for alpelandet, og han har frem til dags dato vært trener for det svenske Laserlandslaget, med bronse i årets OL som resultat. Denne jobben har han passet i kombinasjon med å være sjefstrener i KNS siden 2006 og han er en av arkitektene bak foreningens store fremgang i jolle- og brettseiling de siste årene.

Det er ingen hemmelighet at Steven i perioder har vært svært kritisk til NSFs sportslige satsing, og han får nå sjansen til å sette sine egne ideer ut i livet i et miljø som ikke alltid har vært like mottakelig for hans innspill. Steven erstatter Espen Guttormsen som lenge har hatt dobbeltrollen som generalsekretær og sportssjef, og forbundet får nå en sportssjef som kan gå 100 prosent inn i den jobben han blir satt til å utføre.

Den nye sportssjefen får jobben med å rette opp en av de mest begredelige norske OL innsatser gjennom tidene, men overtar samtidig et lag med flere av verdens mest lovende ungdomsseilere. Blir disse stortalentene tatt vel vare på kan vi allerede i OL i 2016 være med å prege internasjonal seilsport.

Powered by Labrador CMS