Stille døgn i Normandy Channel Race

Det er blitt – og vil bli – lange seige døgn på havet for Rune Aasberg og Simen Løvgren.

Publisert

Hovedbilde: «Solo» ligger midt i feltet av et kobbel med Class 40er. Foto: Jean.Marie Liot.

Havet er ikke alltid brusende og utfordrende; der Rune Aasberg og Simen Løvgren er nå, er det dørgende vindstille. Normandy Channel Race har til nå ikke vært en kamp mot bølger og vind, det har snarere vært en tålmodighetsprøve på blankt hav i kamp mot varierende strøm som avstedkommer stadige frustrasjoner. Det er blitt hverdagen.

Gøy allikevel

Med det er gøy, bedyrer de to norske seilerne som nå kjemper om en fjerdeplass i mål.

Her er noen hjertesukk fra bloggen deres:

«Seiling er gøy, eller….?

Selv etter å ha seilt i mange døgn for så å oppleve at alle foran og alle bak har vind  med det til resultat at vi taper til ledelsen med mange timer (og mil) og blir forbiseilt av de som har ligget bak. Og det bare på noen timer!

Seiling er allikevel gøy!

Og særlig når du får oppleve å seile forbi en av de beste seilerne i verden, i le.

Når du omkranses av ti talls niser som leker rundt båten din.

Når du seiler sammen med en kjempegod venn i mange dager og det bare utveksles gode ord, ros og er hyggelig stemning, uansett.

Men seiling er jo livet! (Gi gass!)»

To båter har stukket

To båter har klart å rive seg løs fra de andre; den franske båten «Champagne de France» og engelske «Consise 2». De to har nærmest seilt et match race igjennom hele regattaen og skiftet på å ligge i teten.

Også den franske båten «Talanta» har fått et forsprang på «hovedfeltet».

«Solo» ligger for øyeblikket på en 5. plass, men avstanden opp til 4. plass er bare 0,9 n mil. Tre båter jager bak «Solo», og det er bare drøye 7 n mil bakover til båten som ligger på 8. plass.

Lite vind

Det er lite vind i øyeblikket, og slik vil det bli det nærmeste døgnet. Et svakt østlig drag vil kunne gi dem litt fremdrift sydøstover, men denne vinden vil dreie sørlig og videre vestover – og så øke fra sydvest. Men det ligger hele 42–48 timer frem i tid, ifølge varslene.

Båtene er beregnet i mål på søndag, men med de foreliggende værprognosene kan det holde hardt.

Det kan med andre ord bli mange spennende og psykisk utfordrende stunder for Rune og Simen, men med den innstillingen de tilkjennegir – skal ikke det være noe problem.

Kanskje blir det verre for konkurrentene?

Følg Normandy Channel Race på kartet.

Powered by Labrador CMS