Stor interesse for Marström 32

Marström 32 katamaranene fikk vist seg frem under Sveriges mesternes mesterskap i Båstad i helgen og med OL mester Fredrik Lööf til rors var det stor interessen for den nye båten.

Publisert

En serie for den nye 32 foteren som legger seg midt på treet mellom F-18 katamaranene og Extreme 40/AC45 er nå i støpesjeen. Det snakkes om Kiel, Oslo og et svensk anløp, trolig i Marstrand eller Båstad.

Lengst i planleggingen er man kommet i Oslo der det ligger an til regattaer fra 31. mai til 8. juni, med deltakelse i Færderseilasen som en del av planene. Serien vil trolig starte i Kiel i annen halvdel av mai, mens planene for den svenske delen i øyeblikket er uklare.

Berg Propulsion, sponsor for Puma-laget i Volvo Ocean Race samt Fredrik Lööfs Starbåtprosjekt stiller seg bak klassen og vil foruten å delta med flere båter også være hovedsponsor for serien.

Lööf blir også sentral i oppbyggingen av serien, og  det snakkes om lag med flere svenske toppseilere. Også norske lag skal væære blant dem som snuser på Marström 32, og håpet er at 6-8 båter stiller til start til neste sommers regattaserie.