Stor NM for trebåter?

Det er hva formannen Kåre Karlsen drømmer om når Risør Seilforening skal feire 125 års jubileum i 2014.

Publisert

Foreningen har ennå ikke lagt konkrete planer for feiringen i 2014, men man har snakket om både en stor RS Feva regatta og VM for 5.5 metere. Det som synes sikkert er at foreningen kommer til å slå på stortromma når 125 års kubileet skal feires, og at arrangementet, hva det enn blir, knyttes opp mot foreningens egne aktiviteter.

Derfor er et Stor NM for trebåter midt i blinken, mener dagens formann Kåre Karlsen. Han er selv trebåtsentusiast og la i helgen siste hånd på årets båtpuss av 12.5 kvadratmeteren han eier sammen med Frans Karlson som også sitter i Risør Seilforenings styre. Foreningen har et sterkt 12.5´er miljø med nærmere 30 av den klassiske trebåten Chr. Jensen tegnet i 1930. I tillegg ligger mange 5.5 metere, både i plast og tre ved brygga utenfor sjenkestedet Buene.

Når man så legger til grunn at Risør også er vert for den årlige trebåtfestivalen, er det klart at forholdene ligger godt til rette for et Stor NM for trebåtene. Det er både Karlsen og Karlson enige i, selv om de understreker at planene foreløpig bare er på idéstadiet og ikke forankret i foreningens styre.

Et Stor NM for trebåter vil bringe stemningen tilbake til de gamle landsregattene på 50- og 60-tallet da opptil 250 båter i meterklassene, samt IOD, Drake, Knarr, 12.5 kvm, Kutter, Andunge og BB11 preget regattabildet. Nå åpner man også for Kogg, Kragerøterne og Grimstadjolle, og ifølge Karlsen bør platsbåtene i disse klassene få delta slik de har anledning til i ordinære regattaer. Både 5.5 meter, IOD, Drake, Knarr og Andunge finnes jo idag både i tre- og plastversjoner.

- Man kunne tenke seg å starte arrangementet uken før Trebåtfestivalen, sier Kåre Karlsen, - og så la de tre beste i hver klasse få seile «superfinale» på kort bane foran publikum på dampskipskaia og Kastellet som en del av Trebåtfestivalen, mener han. «Superfinale» er også noe som ble oppfunnet i Risør, da trebåtsfinale ble lansert med stor suksess under Lotus Cup for 49ere i Risør i 2000.

Trolig blir foreningens største utfordringer å skaffe overnattingsplass til så mange seilere, og å bemanne flere regattabaner over så mange dager. Med god planlegging tror herrene Karlsen og Karlson at man skal kunne løse begge.

Når man ser hva Risør Seilforening har fått til tidligere, vil det ikke undre oss om de drar i land nok et stort arrangement i landsregattastil.

Powered by Labrador CMS