Fem seilaser på en helg i Sunnhordland

Koronaviruset klarte ikke å sette en stopper for den tradisjonsrike Håkonarseilasen og Stordmesterkapet i helgen. Seilerne fikk full valuta for deltakelsen. Været spilte på lag og seilasene gikk i noen av de vakreste områdene Vestlandet kan by på.

Publisert

I Stordmeisterskapet er det tre baneseilaser og to distanseseilaser som er tellende. Håkonarseilasen består av de to distanseseilasene.

Regattaen startet med tre baneseilaser i havnebassenget ved Leirvik på Stord fredag ettermiddag. En perfekt arena å vise frem seilsporten på. Området er omkranset av boliger og naust i et flott område.

Det gjorde at mange kunne følge konkurransen live fra hager, brygger og terrasser.

Ola (12) med på vinnerbåten

John Bjordal seilte sammen med sønnen Ola på 12 år og gjorde det veldig bra. Så bra at han sammenlagt over fem seilaser ble Stordmester i seiling.

– Jeg synes baneseilas er gøyest. Da er båtene tett på og det er spennende nesten hele tiden, forteller yngstemann Bjordal.

– Denne regattahelga har et utrolig kjekt format. Ulike seilaser samt sosial samling ute i havgapet ved Brandasund er prikken over i-en, forteller John Bjordal.

SHORTHANDED: John Bjordal og sønnen Ola (12) etter baneseilasene fredag.
SHORTHANDED: John Bjordal og sønnen Ola (12) etter baneseilasene fredag.

Sterk duo

Han seilte båten «Litle Fri», - en B/One. Stordmesteren roser sønnen Ola som deltok på baneseilasene og Åshild Giving som deltok som mannskap på de to distanseseilasene. Han og mannskapet måtte likevel gi tapt i kampen om å vinne Håkonarseilasen som består av to distanseseilaser. Den ene fra Leirvik til Brandasund. Den andre fra Brandasund til Bømlabrua.

– Ikke overraskende var det Rolf Granli Gangdal som vant denne seilasen sammen med Leif Rune Gravdal. Tidligere har Gangdal og faren Erling vunnet seilasen flere ganger. Årets vinnere er en sterk og erfaren duo som seilte godt hele helgen i en Bavaria Match 35.

Gode tilbakemeldinger

Totalt var det tretten deltakere på helgens seilaser. De fleste fra Bømlo og Stord, i tillegg til to båter fra Haugesund og Stavanger.

De siste årene har Stord Seilforening hatt rundt 20 båter på startlinjen. Begrensinger på mannskap om bord på hver båt har nok vært medvirkende til at litt færre deltok i år. Alt i alt er foreningen likevel veldig fornøyd med tilbakemeldingene både på regattaopplegget og det sosiale i Brandasund.

Stordmesterskapet 2020

SkipperForeningBåtnavnBANESEILASERHÅKONAR DAG 1HÅKONAR DAG 2SAMMENLAGT
John BjordalStord SeilforeningLITLEFRI1517
Rolf Granli GangdalStord SeilforeningMATCH4329
Roy NilsenStord SeilforeningSILJE32611
Harald GelleinStavanger SeilforeningMITHRANDIR61512
Rune LoddenStord SeilforeningSEAGIRL24713
Knud DahlStord SeilforeningMEMENTO MORI56314
Sven Louis BersaasHaugesund SeilforeningMARTINE77418
Are PedersenStord SeilforeningLYRA89926

Håkonarseilasen 2020

NORSkipperForeningBåtnavnHÅKONAR 1HÅKONAR 2SAMMENLAGT
111074Rolf Granli GangdalStord SeilforeningMATCH325
215894John BjordalStord SeilforeningLITLEFRI516
311555Harald GelleinStavaanger SeilforeningMITHRANDIR156
411921Roy NilsenStord SeilforeningSILJE268
515523Knud DahlStord SeilforeningMEMENTO MORI639
614477Sven Louis BersaasHaugesund SeilforeningMARTINE7411
76045Rune LoddenStord SeilforeningSEAGIRL4711
815395Are PedersenStord SeilforeningLYRA9918

Bildetekster

STORD: Baneseilas i havnebassenget ved Leirvik. I front med rød spinnaker, Rolf Granli Gangdal og Leif Rune Gravdal i en Bavaria Match 35.
STORD: Baneseilas i havnebassenget ved Leirvik. I front med rød spinnaker, Rolf Granli Gangdal og Leif Rune Gravdal i en Bavaria Match 35.