Lokker damene med gennaker

Til helgen går årets UK Sailmakers Windjammer Race av stabelen, og båter med kvinnelig mannskap kan vinne en gennaker eller spinnaker.

Publisert Sist oppdatert

Seilasen er en av de største på Vestlandet og samler årlig mellom 40 og 50 båter på startlinjen. Det er allerede påmeldt båter fra Stavanger i sør til Bergen i nord. Arrangør Stord Seilforening ønsker mer kvinnelig rekruttering, og sponsoren med på satsingen.

–Vi er en liten seilforening som får til mye. Men kanskje det jeg er aller stoltest av nå er at vi skal arrangere en regatta som verdsetter kvinnelig deltakelse litt ekstra, sier leder Michaela Weissova.

For i UK Sailmakers Windjammer Race er alle båter som stiller på start med kvinnelig kaptein eller mannskap med i konkurransen om å vinne en ny gennaker eller spinnaker til sin båt.

Sentralt

– Det er veldig kjekt at vår sponsor ser verdien av å øke kvinneandelen i seilsporten. Jeg tror ikke dette bare er noe vi har behov for lokalt på Stord, men egentlig over hele landet.

Regattaen går i fantastisk fin skjærgård i utløpet av Hardangerfjorden, med start og mål i Leirvik havn.

– UK Sailmakers Windjammer Race er en av få regattaer hvor seilere fra de to største byene i vest konkurrerer mot hverandre. Stord ligger jo sentralt mellom de store byene, og reiseveien fra både sør og nord blir derfor overkommelig for de fleste.

Hvem som vinner årets gennaker eller spinnaker til odel og eie er det UK Sailmakers som vil avsløre på den store seilerfesten lørdag kveld.

Michaela Weissova, leder i Stord Seilforening.
Michaela Weissova, leder i Stord Seilforening.