PREMIE: Du kan vinne en helt ny spinnaker til båten din i UK Sailmakers Windjammer Race.
PREMIE: Du kan vinne en helt ny spinnaker til båten din i UK Sailmakers Windjammer Race.

Uten damer ingen premie

Har du fullført årets Windjammer Race og minst en av de ombordværende er kvinne, er du med i trekningen av en ny spinnaker tilpasset båten du seilte med i regattaen. Intet mindre.

Publisert Sist oppdatert

Windjammer Race feirer i år at regattaen har eksistert i 40 år, og for anledningen heter regattaen UK Sailmakers Windjammer Race. Dermed skjønner man også hvem som er leverandør av den gedigne premien som skal deles ut på seilerfesten på Stord hotell etter regattaen.

– Jeg tror vi har et av Norges heftigste premiebord, sier regattasjef John Bjordal i Stord Seilforening, som venter over 50 båter i denne regattaen, som er blitt Vestlandets tradisjonelle sesongavslutning – før vintersesongen setter inn.

– Er du østlending og har båten på tilhenger; hvorfor ikke hive deg rundt og ta turen vestover. Da har du sjansen til å vinne en ny spinnaker du også, oppfordrer Bjordal og retter blikket mot øst.

Damene er nøkkelen

Regattaen arrangeres lørdag 6. oktober med start og målgang ved Leirvik havn på Stord.

– Skal vi få flere båter med i regattaer må vi også få med oss damene, sier regattasjefen om klausulen som sier at det må være minst en dame i båten for at man skal kunne være med i trekningen av spinnakeren.

Det er også en forutsetning at man er tilstede på seilerfesten for å kunne komme i betraktning.

Håper på over 50 båter

Per i dag teller deltagerlisten 22 båter, og kikker man på mannskapslistene blir det usedvanlig mange damer med i årets Windjammer Race, hvor det også loves musikk og dans på premiefesten. Forutsetningene for at også den delen av arrangementet skal bli vellykket, er jo dermed også bedre tilstede enn i de fleste andre regattaer. Det blir ikke bare seilerprat etterpå.

I 2017 var det 47 påmeldte båter, noe som var 10 mer enn året før. I 2015 stod det 49 båter på deltagerlisten, og med en gedigen lokkepremie og ved å ha kvinnene med på laget håper Stord Seilforening i år på at de skal runde 50 båter i UK Sailmakers Windjammer Race anno 2018.

Påmeldingsfristen er 3. oktober kl 18:00.