Stormønstring av juniorseilere i Arendal i pinsen

Arendals Seilforening avviklet nylid sin største pinseleir gjennom tidene.   Samtidig var dette den største juniormønstring for seilbrett siden windsurfing kom til Norge.

Publisert

Fra Juniorgruppa i ASF har vi mottatt denne rapporten:

Arendals Seilforening arrangerte med stor suksess under Pinseleiren 2011. Hele 120 deltakere deltok på leiren. Seilerne var i alderen 8 - 19 år, og i tillegg hadde vi en fin gjeng med "Knøtter" - søsken av seilerne som fikk fine maritime opplevelses gjennom tre dager. Leiren hadde varierende vindforhold, men alt fra lett bris til liten kuling. Seilerne fikk bryne seg uansett hvilket nivå de var på. De eldste seilerene i optimist, europa og brett fikk prøve seg på havet, mens nybegynnerne trakk inn i de luneste vikene når vinden tok seg opp. 

Brettseilerne hadde sin største juniorsamlin noen sinne denne pinsehelgen. Ca 60 unge brettseilere i alderen 9 - 17 år deltok på leiren. Det er tydelig at Norsk Brettseilerklubb satser på rekruttering og ASF ønsker brettseilerne velkomne også til neste års leir.

E-jolle seilerne møtte også mannsterke, med mange av de beste seilerne tilstede. Hele 18 E-joller deltok på leiren og hadde krevende treninger på fjorden og utaskjærs. Mellom 15 og 20 nybegynnere deltok i  Optimist. Dette tegner bra for rekruttering til jolleseiling. Totalt deltok 35 optimistseilere og alle fikk utfordringer etter erfaringsnivå og kunnskaper.

For både jolle og brettseilere var det krevende men varierende forhold. Leiren var preget av stor bredde der alle fikk utfordringer tilpasset sitt ståsted. Vi i ASF haper seilerne trivdes på leiren og st dere hadde godt utbytte av tre dager med seiling.

ASF ønsker å takke alle de flinke trenere og de mange gode medhjelperne under leiren. Vi håper å se seilere, trenere, foreldre og alle som hjalp til under leiren også på Pinseleiren i 2012.

Powered by Labrador CMS