Strålende høstregatta på Vestlandet

Vestlandet badet i gnistrende høstsol når årets Høstsprøyt-regatta gikk av stabelen lørdag 25. september.

Publisert

Start i klasse II og III. Alle bilder: Margareth Johansen

Hele 27 båter stilte til start i regattaen som arrangeres av Karmøy Seilforening, noe som er meget stor oppslutning i lokal målestokk. 

Dagen bød på nordlig bris mellom fe,-syv m/s og solskinn, og stort bedre forhold for en høstlig turregatta kan man ikke ønske seg. Startskuddet gikk klokka 13, og turklassen var første pulje ut, før klasse II og III startet femten minutt senere. En egen turklasse var for øvrig nytt av året, da denne har ligget i dvale i flere år. Og relanseringen ble en stor suksess. 11 båter stilte til start i denne klassen, mange for første gang. Forhåpentligvis ga dette mersmak!

Løypa på omtrent 17 nm er lik fra år til år, og i år ga dette oss en lensestart sørover i Karmsundet. Første halvdelen av løpet var preget av lens og slør. I klasse II tok Lille Skræk og Criado tidlig forspranget, men ved halvgått løp og runding av Tå varde ved Bokn startet Curium innhentingen på kryssen. FC8’n Curium med skipper John S. Paulsen fortsatte å ta innpå konkurrentene, og endte til slutt opp med å ta klasseseieren med god margin og toppet også dagens overall-liste.

I klasse III var det lenge kniving mellom to av X-35 båtene, med Ellida 3,5 en båtlengde foran Carmen. Men på kryssen gikk Carmen både fortere og høyere enn Ellida 3,5 og Odd-Bjørn Saltnes og mannskapet innkasserte til slutt klasseseieren med 1 minutt og 40 sekund. Blant turseilerne var det Vingul 2, en First 37.5 med John Larsen bak roret, som seilte seg til seier.

Etter seilasen ble det skrytetime, pizza og resultatservice på klubbhuset, og Vico AS stilte som vanlig med håndholdt VHF til utlodning blant deltakerne. Det var mange fornøyde fjes å se, noe som tydet på at seilerne hadde hatt en flott dag i regatta-løypa.

Powered by Labrador CMS