Strålende start i Key West for «Siste Stein»

Den norske Melges 24 «Siste Stein» med Lars Horn Johannessen og Eivind Melleby som henholdsvis taktiker og rormann kunne knapt ha fått en bedre start på regatten i Key West.

Publisert

Med 3. og 1. plass i de to seilasene som ble avholt igår la den norske båten verdens beste i klassen bak seg. 47 båter fra åtte forskjellige nasjonaliteter deltar i Melges 24 klassen og fem av topp-6 lagene fra 2007 er tilbake i år; Dave Ullman - US, Franco Rossini - SUI, John Pollard - UK, Riccardo Simoneschi - ITA, Philippe Ligot - FRA, noe som gjør klassen til en av de hardeste i hele regattaen. For eksempel har Dave Ullman idag måttet nøye seg med 6. og 7. plasser og franskmannen Philippe Ligot som har vært helt i tet i de siste verdensmesterskapene i klassen hadde 5. og 15. plass i dagens seilaser. Det sier litt om konkurransen og prestasjonene til den norske båten.

«Siste Stein»-laget består av Eivind Melleby, Petter Mørland Pedersen, Espen Stokkeland og Lars Horn Johannessen.  Eivind og Petter har akklimatisert seg i Florida etter et lengre treningsøkt i Starklassen under coachen, Espen Stokkelands skjerpede blikk.  Båten (NOR 366) ble sendt over med Wilhelmsen allerede i desember. Det samme laget erfarte under VM i 2005 at det lønner seg å bruke eget utstyr i denne type race selv om det medfører større utfordringer på logistikksiden. <br /> - Vi må jo starte treningen tidlig i år. Det er jo satt opp kongepokal til NM i Tønsberg. Vi satser på en topp-10 plassering i ett felt som nå teller 50 båter. Vi har ett godt lag, nye seil og en bra båt så vi er positive med hensyn til plasseringer, kommenterte Lars Horn Johannessen til melges.no tidligere i vinter <br />Norge har gode tradisjoner og gode resultater fra denne regattaen.  I fjor ble Kristian Nergaards lag nummer 8 og i 2004 ble de nummer 3.

Resultater Melges 24

1 Joe Fly Giovanni Maspero Como, ITA 1 2 3 p

2  Siste Stein Lars Horn Johannessn Oslo, NOR 3 1 4 p

3 Blu Moon Franco Rossini Lugano, SUI 2 7 9 p

I Farr 49 klassen endte Eivind Astrups «Norwegian Steam» midt på treet, Med 8. og 9. ligger han på 9. plass etter dagens seilaser, fire plasser foran den danske tronfølgeneren. Siste års vrdensmester Vincenzio Onorato ligger på 7. plass bare ett poeng foran den norske båten som kun har tre poeng opp til 3. plassen i dette feltet som består av 17 båter.

Resultater Farr 40

1 Alinghi Ernesto Bertarelli Valencia, ESP 2 1 3 p

2 Groovederci John Demourkas Santa Barbara, CA 3 4 7 p

3 Twins Erik Maris Newport, RI 11 2 13 p

7 MascalzoneLatino Vincenzo Onorato Napoli, ITA 13 3 16 p

9 Norwegian Steam Eivind Astrup Oslo, NOR 8 9 17 p

13 Nanoq HRH Kronprins Frederik Copenhagen, DEN 9 13 22 p

Powered by Labrador CMS