Grønt alternativ til generator

Octopower 3 fra Whisper Power gir deg 230 volts vekselstrøm om bord.

Publisert

Strøm må vi ha, og for å kunne kjøre AC, induksjonsplate, kaffetrakter eller elektrisk verktøy, så er det kjekt med en generator som kan gi 230 volts vekselstrøm. Octopower 3 er en kompakt enhet som skal gjøre generatoren overflødig. Enheten fungerer som Teslas Powerwall, og vil gi 3 kW med strøm de gangene det er nødvendig. Octopower 3 er både en avansert inverter, samt et smart litiums batteri med 5,1 kWh energi. Det skal gi nok strøm for å kjøre aircondition i fire til åtte timer i en mindre båt. Til sammenligning har en Tesla et batteri på 60 til 100 kWh.

Strøm inn og ut

Octopower 3 lades fra båtens dynamo, landstrøm, eller fra solcellepanel. For solcelle har den en innebygget MPPT-modul som omformer høyere spenning fra solcellene, ned til batteriets spenning mer effektivt.

Produktet består av en kraftmodul på 30 kilo, samt en batterimodul på 66 kilo. Octopower 3kan utvides med flere batterimoduler.

Octopower 3 er testet ut på en Nimbus T11, og er et produkt utviklet typisk for slike båter, men vil også fungere i seilbåter og på hytter uten strøm.

Ikke gratis

Anbefalt pris er 7900 euro uten moms, som blir over 100 000 kroner med dagens valuttakurs samt mva.