Støvsugd markedet for Farr 30

Etter at det har gått opp for folk at brukte Farr 30 er fantastiske regattabåter til innbruddspris, er markedet for disse flotte båtene i ferd med å tørke ut.

Publisert

Etter at Farr 30, eller Mumm 30 som de i sin tid ble lansert som, ble tatt ut av Tour de France á la Voile, ble det plutselig mange båter til salgs av denne fremdeles moderne og raske regattabåten. Med priser ned mot 250.000 norske kroner var det mange som skjønte at her var det mulig å skaffe seg god kappseiling for en rimelig pris. Særlig i vårt naboland Sverige så man dette, noe dagens film er et godt ekspempel på. Her finnes idag en konkurransedyktig flåte og Sverige var også vertsland for årets VM i klassen.

Også i Norge finnes det flere eksemplarer av Farr 30, men båtene er spredt, slik at noen regattaklasse, slik man har fåt det til i Sverige, eksisterer ikke her.

Farr 30 er størrelsesmessig sammenlignbare med Halvtonnerne som var svært populære på 1980 tallet, men er i motsetning til disse entypebåter, noe som gjør konkurransen enda mer jevn og spennende.

Powered by Labrador CMS