Test fra arkivet: Sunbeam 42

KLASSISK: Sunbeam har et konservativt skrog med klassisk hekk, men fritthengende ror og relativt kort kjøl.
KLASSISK: Sunbeam har et konservativt skrog med klassisk hekk, men fritthengende ror og relativt kort kjøl.

Komfortabel langturbåt fra Østerrike

Vi har skrevet om Sunbeam-båtene noen ganger før, men aldri hatt sjansen til å seile noen av de mange interessante båtene fra det østerriske verftet som hittil har prioritert det tyske markedet. I sommer seilte vi 42-foteren på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 18 år tilbake og funnet en test av Sunbeam 42, utført av Henrich Nissen-Lie. Testen ble publisert i SEILmagasinet 8-2003. Testen var på 2 sider, og i denne digitale utgaven har vi utvidet den med flere bilder.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager.

Hele ni modeller fra 24 til 44 fot bygger Schöchl Yachtbau i Mattsee bei Salzburg. Jeg har sett dem på båtmessene i Friedrichshafen og Düsseldorf og blitt like overrasket hver gang over de moderne turseilbåtene som kommer fra et land man slett ikke forbinder med seiling og båtbygging. Men det samme kan jo sies om Bavaria, Tysklands største båtverft som ligger midt inne i Bayern, omtrent så langt unna havet man kan komme i Europa. Til forskjell fra Bavaria, satser ikke Sunbeam på lavprismarkedet. Deres båter ligger nærmere båtene fra Orust i Sverige og virker langt fra billige hva materialvalg, utstyr og finish angår.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS