Sundby og Doksrød norgesmestere

Melges 24 og H-båt gjennomførte sine NM i helgen under fine forhold på Hankø og i Sandefjord. F-18 på Hankø og Drakene som hadde sitt mesterskap i Kristiansand klarte ikke å samle tilstrekkelig antall båter for å få et tellende NM.

Publisert

Hovedbilde: Christoffer Sundby med mannskap vant NM i Melges 24

Vi fikk et flott NM med 35 seilende båter, noe som gjør NM i Melges til det største NM for kjølbåter i 2012. Suverene forhold fredag og lørdag, mens søndag dessverre ble innstilt grunnet svært grov sjø, noe som gjorde det vanskelig å få lagt bane.

Favorittene slo til og de beste av disse ble Oslo Flaggfabrikk med Christoffer Sundby. Igjen tok Baghdad 2, Christoffer Spone andre plassen, mens Rett Rundt Hjørnet, Herman Horn Johannessen tok bronse.

Resultatliste NM Melges 24

F-18 katamaranene hadde sitt mesterskap på samme baner som Melges 24 ved Hankø. Ole Petter Pollen tok en knepen seier fran Tim Sandberg

Resultater Klassemesterskap F-18

Drakeklassen hadde sitt mesterskap i Kristiansand og fikk gjennomført seks seilaser på to dager under fine forhold. Dessverre lyktes det ikke å samle de nødvendige 20 båter for at regattaen skulle bli godkjent som norgesmesterskap, men for dem som deltok ble det likevel en fin regatta og god PR for klassen i Sørlandsmiljøet.

De tre beste ble

1. Martin Pålson, SWE

2. Jørgen Paulsen, Bundefjorden

3.  Hans Wang, KNS

Fullstendig resultatliste på seilforeningens webside

NM og Nordisk mesterskap for H-båt ble arrangert av Sandefjord Seilforening med 24 startende båter i helgen.

Etter åtte seilaser der seilerne var testet i alle vindforhold, fra lett bris på fredag, laber bris på lørdag og opptil stiv kuling på søndag, var det klart at det ble dobbeltseier til Sandefjord Seilforening med Simen Doksrød, Fredrik Holtan, Jan Håkon Tyvold, Carl C. Lie og John Petter Jørgensen i NOR 131 øverst på pallen og NOR 98 ”Bajella” med Vidar Larsen, Rolf Chr. Andersen og Kaare Jansen på sølvplass. Bronsjen gikk til Larviksbåten NOR 74 med Lars Nilssen, Jørn Winters og Marius Frenvik Odberg ombord.

Den danske båten ”Lang Nok” ble vinnere av Nordisk mesterskap foran den svenske båten ”Groopi”, mens bronsemedaljene gikk til NOR 131 med Simen Doksrød & co.

- Åtte seilaser uten en eneste protest, med perfekte starter og uten noen generelle eller individuelle tilbakekallinger vitner om en klasse med disiplinerte seilere på høyt nivå, konkluderer protestkomiteens leder Tore Hansen og regattasjef Jon Anders Quamme.

Resultatliste NoM/NM H-båt