Suveren mester

Med seks seire av 11 mulige ble svenske Stellan Berlin suveren verdensmester da 2.4 m avsluttet regattaen igår.

Publisert

Bildet over: Stellan Berlin (SWE 379) på vei til et suverent mesterskap. Alle fotos: Arrangøren

Verdensmestertittelen syntes klar allerede etter gårsdagens første seilas. Da ble Berlin nummer ni, men de nærmeste utfordrerne Rikard Bjurstrøm (FIN) og Marko Dahlberg (FIN) fikk henholdsvis 17 og 27 plass. Seilasen ble vunnet av USA´s ledende 2.4 m seiler i Paralympics, John Ruf som lå på 10. plass sammenlagt etter 3. dag. Tittelen ble beseglet da Stellan Berlin vant den 10. seilsen. Da hadde han i alt vunnet seks førsteplasser i mesterskapet.

 

Før siste seilas var det derfor kun et spørsmål om hvem som skulle ta sølv- og bronsemedalje, finnene Marko Dahlberg og Richard, eller Lennart Heselius SWE og Bjørnar Erikstad som hadde en matemtisk mulighet dersom finnene mislyktes i siste seilas. Selv om det ble Heselius som vant denne, med bare få centimeters margin til Bjørnar Erikstad, holdt det ikke til å slå finnene. Dahlberg tok sølvet med 4. plass i mål, men bronsen gikk til Bjurstrøm som ble nr ni. Heselius tok 4. plassen, mens Bjørnar Erikstad, til tross for fin seiling siste dag, måtte gi fra seg 5. plassen til John Ruf USA som hadde en enda bedre avslutning med 1., 2. og 7. plass.

Banesjef Eiert  Vierli gjennomførte 11 seilaser etter læreboka og fikk fin hjelp av værgudene i ti av dem. Den første seilasen i mesterskapet ble delvis ødelagt av lite vind som skapte store utfordringer både til arrangør or seilerem

VM general Pål Kragset som også deltok i mesterskapet har all ære av arrangementet som med 100 frivillige skapte folkefest i byen og et minneverdig verdensmesterskap for de 58 deltakerne.

1. Stellan Berlin    KSSS                                     38.0

2. Marko Dahlberg    Näsijärvi Sailing Club        49.0

3. Rikard Bjurström    Näsijärvi Sailing Club       52.0

4. Lennart Heselius    Gefle Segel Sällskap       56.0

5. John Ruf    Pewaukee Yacht Club                  63.0

6. Bjørnar Erikstad    Tønsberg Seilforening      65.0

Powered by Labrador CMS