VANT: Jostein og Asbjørn Grødem i NOR 30186 lå i tet i seks av Snipe-NMs syv seilaser.
VANT: Jostein og Asbjørn Grødem i NOR 30186 lå i tet i seks av Snipe-NMs syv seilaser.

Suverene og ubeseirete tittelforsvarere

Jostein og Asbjørn Grødem forsvarte NM-tittelen fra 2015 med glans og vant samtlig tellende seilaser!

Publisert Sist oppdatert

Det var aldri noen tvil hvem som skulle stikke avgårde med de edleste NM-medaljene i Snipe etter hvert som mesterskapet utviklet seg. Arrangørene i Milde Båtlag fikk avviklet syv seilaser, og brødrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand vant seks av dem. Det betød kun førsteplasser i resultat-protokollen og minimum poengscore; 6 poeng.

Dermed forsvarte de NM-tittelen fra 2015 og tok sin 6. NM-tittel i Snipe-karrieren. Tidligere har de vunnet gull i 2007, 2009, 2010, 2011, 2015 og nå i 2016. Jostein Grødem har også markert seg i seilsportsligen der han har vært skipper for Åsgårdstrands lag i to runder. De vant den første av dem.

Veteranen holder koken

Sølvet gikk også til seilere med lange – virkelig lange – Snipe-tradisjoner: Birger Jansen og Lise Gehrken fra Bærum. De tok bronse i 2015 og rykket opp en plass i år.

Det var parets 9. NM-medalje på rad, og for Birger Jansen var det hans imponerende 31. NM-medalje i Snipe. I løpet av de siste 21 årene har Birger Jansen tatt NM-medalje i 20 av dem! Fra og med 1996 var det kun i 2005 Snipe-klassens store seiler gjennom tidene ikke kom hjem med noen medalje om halsen. Sin første NM-medalje vant han i 1972.

Dame-favoritter

Ulrik Sandvig fra Bærum og Morten Røisland fra Risør erobret bronsemedaljene, mens Anette Melsom Myhre (Asker) og Janett Krefting (Bærum) ble nummer fire og beste rene damelag. Dermed må de også finne seg i å være klare favoritter under dame-NM i Snipe til høsten.

Lagene fra Østlandet dominerte stort under mesterskapet og la beslag på de ti fremste plassene. Hjemmelaget fra Milde med Geir Bjarne Myre og Tiril Brekke ble beste Vestland-lag med 11. plass.

Komplette resultater.