Svensk skipper på Ericssons andre båt i VOR

Anders Lewander vil lede et nordisk mannskap på Ericsson andre båt i kommende Volvo Ocean Race. Dermed er man oppe i seks båter, én mer enn i VOR 2005/06

Publisert

Ericsson Racing Team bygger to båter til Volvo Ocean Race in 2008 - 09. - Dette er utvilsomt den beste måten å skape et sterk t prosjekt på, sier John Kostecki, skipper på den første båten. - Det gjør det mulig for oss å gjennomføre fartstesting med ulike seilkonfigurasjoner. 

I motsetning til Kostecki's båt som får et internasjonalt mannskap, skal båt nummer to seiles av et nordisk mannskap med Anders Lewander som skipper.  Lewander er ny i Volvo Ocean Race sammenheng og er primært kjent som jolleseiler med erfaring fra 49er og Archipelago Raid. Han var også med Cheyenne/Playstation i Oryx Cup i 2005 og har jobbet for North Sails siden 1994, der han har etablert et rykte som en fremragende seilmaker. Nå skal han få frem et lag med de beste offshore seilerne i Skandinavia. 

Magnus Olsson med fem jorden rundt seilaser under vesten blir Lewanders trener og rådgiver når det gjelder utvelgelsen av mannskapet.  De to båtene blir ett lag som får like ressurser. De bygges av Killian Bushe ved siden av Ericsson's hovedkvarter i Kista (Stockholm).

Volvo Ocean Race har idag undetegnet en avtale i Oslo som gjør Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL), til ekslusiv logitsikkpartner for 2008-09 event.  Rederiet var også involvert i regattaen i 2005/06, men da begrenset til sjøtransport. Denne gangen får rederiet ansvaret for all transport. Kontrakten ble idag undertegnet av VOR-sjefen Glenn Bourke og sjefen for WWL, Arild B. Iversen,

Powered by Labrador CMS